Ματσάρα στο ΟΑΚΑ (2-2) με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2 φορές, να χάνει πέναλτι, να παραμένει αήττητος για 40ο ματς και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει δύο φορές, αλλά να μην μπορεί να κάνει την ολική ανατροπή! Δυο γκολ ο Σφιντέρσκι, σκόραραν Τσιγκρίνσκι και Ντέλετιτς. Το δοκάρι… σημάδεψε στο πέναλτι ο Μπίσεσβαρ.

Η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στις νίκες επί του ΠΑΟΚ, να δώσει συνέχεια στο σερί μετά την αλλαγή προπονητή, να προσπεράσει τους Θεσσαλονικείς και να μείνει στο -1 από την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να αντιδράσει τέλεια μετά την ισοπαλία με τον Αρη, να πανηγυρίσει στο ΟΑΚΑ και στο πρωτάθλημα μετά το κύπελλο, να κόψει τη φόρα της Ενωσης και να παραμείνει στην κορυφή. Τελικά, έπειτα από ένα ντέρμπι που θα μείνει στη μνήμη όλων, έγινε αυτό που ήθελε ο… Ολυμπιακός. Οι Θεσσαλονικείς ήταν συντριπτικά καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν ξανά στο δεύτερο αλλά η Ενωση βρήκε τον τρόπο να απαντήσει δις και τελικά έχασαν βαθμούς και οι δύο. Δοκάρι σημάδεψε σε πέναλτι ο Μπίσεσβαρ, μεγάλη επέμβαση του Μπάρκα στο φινάλε, σωστές οι αποφάσεις του διαιτητή μέσω VAR και η ζωή συνεχίζεται…

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ μετά το γύρισμα του Σφιντέρσκι. Με δεδομένο ότι ο τελευταίος ήταν οφσάιντ, το γκολ, αν έμπαινε, θα ακυρωνόταν μέσω VAR, αλλά όπως και να έχει αυτή η φάση έδειξε τι θα ακολουθούσε. Με τους Θεσσαλονικείς να ελέγχουν το κέντρο και την άμυνα της ΑΕΚ να μην έχει απολύτως κανένα έλεγχο της θέσης της ή των αντιπάλων, το ματς πήρε γρήγορα την τροπή που ήθελε ο Αμπέλ Φερέιρα. Οι κάθετες μπαλιές των φιλοξενούμενων προκαλούσαν πάντα πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Σφιντέρσκι έγινε απειλητικός και στο 12΄. Και σκόρερ στο 16′. Σε ακόμη μία πάσα στην πλάτη της Κιτρινόμαυρης άμυνας, ο Λημνιός τα έκανε όλα σωστά και ο Πολωνός, αν και δε βρήκε καλά την μπάλα, έγραψε το 0-1. Και μέχρι να καταλάβει η Ενωση τι γίνεται, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε -όσο υπερβολικό κι αν ακουστεί για όποιον δεν έβλεπε το ματς- να καθαρίσει την υπόθεση στα επόμενα λεπτά.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σφιντέρσκι στο 19′, μετά τη λάθος έξοδο του Μπάρκα, είχε ως συνέχεια τη νέα απειλή από τον Μπίσεσβαρ στο 20′ και αμέσως μετά, στο 22′, το χέρι του Μπακάκη στο γύρισμα του Ελ Καντουρί σήμαινε πέναλτι μέσω VAR. Ο Μπίσεσβαρ, όμως, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ, η οποία ήταν εκτός τόπου και χρόνου, μη έχοντας την παραμικρή βοήθεια από τον πάγκο της. Αυτή ήρθε στο μισάωρο -και θα ήταν ήδη πολύ αργά αν είχε γίνει το 0-2 στο πέναλτι- με τον Νίκο Κωστένογλου να αντιλαμβάνεται ότι με τριάδα πίσω το ματς θα τελείωνε νωρίς. Ετσι, το γύρισε σε 4-3-1-2, το οποίο έμοιαζε με 4-4-2 περισσότερο, ελπίζοντας σε αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι όντως υπήρξαν αυτά, υπό την έννοια πως η Ενωση περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως -από την πλευρά του- δεν είχε και λόγο να πάει με φουλ γκάζια μέχρι το 45′.

Μπήκε όπως έπρεπε στο ματς, έβαλε το γκολ, είχε τις φάσεις για να βάλει και 2ο ή 3ο, δεν του έκατσε και στη συνέχεια μαζεύτηκε λίγο πίσω, έχοντας ως στόχο να μην πάθει καμιά… πλάκα από το πουθενά, σε ένα ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησε σε απόλυτο βαθμό. Και όντως δεν έπαθε, αφού στον άξονα λειτουργούσε όπως έπρεπε και ανάγκαζε τους Κιτρινόμαυρους να καταφεύγουν σε σέντρες, τις οποίες -όπως πάντα βασικά- καθάριζαν εύκολα οι Βαρέλα και Κρέσπο. Κι όταν η ΑΕΚ έβρισκε λίγο χώρο για να σουτάρει, η μπάλα πάντα κόντραρε και ποτέ δεν απειλούσε τον Ζίβκοβιτς. Μόνο ένα… ξέφυγε από το τείχος, αυτό του Αλμπάνη, αλλά έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, η εικόνα άλλαξε. Το σουτ του Μπακάκη στο 47′ ήταν μεν άστοχο αλλά έδωσε στο ΟΑΚΑ την αίσθηση ότι η Ενωση μπήκε καλύτερα και όντως έτσι ήταν. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν μπροστά, πίεσαν, κέρδισαν φάουλ γύρω-γύρω και στο 54′ ισοφάρισαν με τον Τσιγκρίνσκι μετά το φάουλ του Λιβάια! Θεωρητικά, ήταν η στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει το ματς. Πρακτικά, δεν άλλαξε τίποτα εκείνη η στιγμή και η επιβεβαίωση ήρθε στο 58′, όταν ο εκπλκηκτικός Λημνιός έφυγε (ακόμη μία φορά) στην πλάτη της Κιτρινόμαυρης άμυνας και έδωσε έτοιμο το 1-2 στον Σφιντέρσκι! Ο ΠΑΟΚ είχε αντιδράσει τέλεια και όταν το VAR επιβεβαίωσε ότι ο Μάνταλος ήταν οφσάιντ στο 63′, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φάνηκε ότι οι τρεις βαθμοί θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη.

Δεν πήγαν όμως… Ηταν η σειρά της ΑΕΚ να αντιδράσει σωστά και το έκανε κι αυτή, ισοφαρίζοντας στο 78′ με τον Ντέλετιτς μετά το γύρισμα πάρε-βάλε του Μάνταλου (2-2)! Το ματς πραγματικά ήταν ανοιχτό σε όλα και στο 84′ θα μπορούσαμε να έχουμε νέα αλλαγή στο σκορ αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε το πλασέ του Ακπομ, κρατώντας το ματς στο 2-2. Εκεί που έμεινε ως το τέλος δηλαδή, επειδή στο  87′, σε νέα… μονομαχία αυτών των δύο, ο Ελληνας πορτιέρε έκανε τρομερή επέμβαση στο “παραθυράκι”!

Man of the match: Μπορεί ο Σφιντέρσκι να έβαλε δύο γκολ, αλλά τον συγκεκριμένο “τίτλο” θα τον δώσουμε στον Λημνιό. Από δική του σέντρα το 0-1, από δική του εκπληκτική κίνηση το 1-2 και γενικά έκανε ματσάρα, προκαλώντας συνεχώς προβλήματα στους αντιπάλους του.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί υποψήφιοι από την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία δεν έκοβε κάθετη πάσα για κανένα λόγο, ενώ ο Παουλίνιο αντικαταστάθηκε από το ημίχρονο…

Στο ύψος του: Ο Σφιντέρσκι έβαλε δύο γκολ και θα μπορούσε ακόμη ένα. Ο Μπάρκας με την επέμβαση του στο τέλος κράτησε το 2-2.

Η γκάφα: Το χαμένο πέναλτι του Μπίσεσβαρ. Αν ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2 σε εκείνο το σημείο, όταν δηλαδή κυριαρχούσε σε απόλυτο βαθμό, θα έφευγε από το ΟΑΚΑ με τους τρεις βαθμούς.

Το στραγάλι: Σωστές όλες οι αποφάσεις που πήρε ο διαιτητής. Σωστή χρήση του VAR.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46′ Γιακουμάκης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85′ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46′ Ντέλετιτς), Λιβάια.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (77′ Ζαμπά), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (88′ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (64′ Ακπομ).