Μια εβδομάδα ακόμη θα πρέπει να περιμένει ο ΠΑΟΚ για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 35 χρόνια, καθώς η ΑΕΛ τον ανάγκασε σε ισοπαλία (1-1) στη Λάρισα και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη, η φιέστα τίτλου θα μεταφερθεί για την Τούμπα, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ο οποίος υποβιβάστηκε μαθηματικά από τη Super League.

Οι Θεσσαλονικείς «αγκάλιασαν» την κούπα, όταν ο Πέλκας έκανε το 0-1 στο 55′, αλλά οι Θεσσαλοί βρήκαν το γκολ που τους χάρισε τον ένα βαθμό, με τον οποίον έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή τους, με τον Γιακουμόφσκι στο 64′. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσαν για το τρίποντο, αλλά οι ευκαιρίες που έκαναν δεν έφεραν αποτέλεσμα και έτσι θα πρέπει να περιμένει μια εβδομάδα για να… φωταγωγήσει την πόλη, όπως είχε υποσχεθεί ο Γιάννης Μπουτάρης.

Έτσι, ο Λεβαδειακός αναμένεται να γίνει για δεύτερη σερί σεζόν η ομάδα με την οποία θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, όπως είχε συμβεί πέρσι με την ΑΕΚ, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να θέλει μόλις έναν βαθμό για να τα καταφέρει. Μόνο με… αυτοκτονία δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένης και της δυναμικής που έχει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ.

Όσο για την ΑΕΛ, έχει δύσκολο πρόγραμμα τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με ΑΕΚ εκτός έδρας και Ολυμπιακός στην έδρα της, αλλά ελπίζει ότι μπορεί να αποφύγει τα χειρότερα και τις… περιπέτειες που μπορεί να φέρει η 13η θέση.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86’ Γκόλιας), Μόρας, Μπέρτος (43’ Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοίκοβιτς (29’ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36’ Γιαννούλης), Σάχοφ, Ολιβέιρα (79’ Ζαμπά), Λημνιός (84’ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι