Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια δίνει η εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, στην προσπάθειά της να περάσει στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία μέσω των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δίνει το βράδυ του Σαββάτου (07,10, 21:45) την πρώτη της μάχη εναντίον της Κύπρου στη Μεγαλόνησο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα, την ίδια ώρα (10/10, 21:45) θα υποδεχθεί το Γιβραλτάρ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ο Μίκαελ Σκίμπε ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής και σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται για ακόμη μια φορά ούτε ένας παίκτης του ΠΑΟΚ. Κάτι που στη Θεσσαλονίκη δεν γινόταν να μην το παρατηρήσουν και φυσικά να μην το σχολιάσουν. Ο Γερμανός «ξέχασε» τον φορμαρισμένο Δημήτρη Πέλκα, γεγονός που ενόχλησε στον «δικέφαλο», καθώς περίμεναν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επιβραβεύσει τον νεαρό μεσοεπιθετικό με μια κλήση.

Άλλωστε, οι διεθνείς συμμετοχές είναι αυτές που ανεβάζουν τις μετοχές του κάθε ποδοσφαιριστή και το γεγονός ότι η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μένει κλειστή για παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν δίνει περιθώρια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, μέσω των έντυπων, ηλεκτρονικών και ραδιοφωνικών ΜΜΕ που ασχολούνται με τα θέματα των «ασπρόμαυρων» τονίζεται η απορία πώς γίνεται να καλείται ο κάκιστος αυτό το διάστημα Μπακασέτας και όχι ο Πέλκας, που δεδομένα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τη «γαλανόλευκη» αποστολή συνθέτουν οι: Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Ζέκα, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Δώνης, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Γιαννιώτας, Μάνταλος και Βέλλιος, που πήρε τελικά τη θέση του τραυματία Διαμαντάκου.