Λίγο περισσότερο από δύο μήνες μετά τη στέψη των Λέικερς ως πρωταθλητών, το NBA επιστρέφει για την πιο παράξενη σεζόν του.

Όπως θυμόμαστε, η σεζόν 2019-20 είχε διακοπεί τον Μάρτιο, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο πρωτάθλημα, και ολοκληρώθηκε τελικά το καλοκαίρι.

Και τώρα το ΝΒΑ καλείται να διαχειριστεί μια νέα κατάσταση, να ολοκληρώσει μια διοργάνωση μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες του κορονοϊού.

Να πώς θα μοιάζει κάπως το φετινό πρωτάθλημα:

Μικρότερη περίοδος

Αντί για τους 82 αγώνες ενός τυπικού πρωταθλήματος ΝΒΑ, η φετινή σεζόν θα περιλαμβάνει μόνο 72 αγώνες. Κάτι που γίνεται και εξαιτίας της αργοπορημένης έναρξης αλλά και με όχημα την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα.

Για την ώρα είναι γνωστό πως πιθανότατα δεν θα δούμε φέτος All-Star Weekend. Το event ήταν να γίνει στην Ιντιανάπολις, ματαιώθηκε όμως και δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε καν φήμες με τι πρόκειται να αντικατασταθεί. Αν πρόκειται να αντικατασταθεί με κάτι.

Ακόμα πιο παράξενο είναι ίσως το γεγονός ότι από αυτούς τους 72 αγώνες, μόνο οι 37-38 έχουν για την ώρα προγραμματιστεί. Το NBA δημοσίευσε το πλάνο των αγώνων ως και τις 4 Μαρτίου.

Το δεύτερο μισό της σεζόν αναμένεται να ανακοινωθεί όσο η πρώτη περίοδος φτάνει στο τέλος της. Το πρωτάθλημα χρειάζεται ευελιξία φέτος, καθώς έχει απέναντί του πιθανές καθυστερήσεις, ματαιώσεις αγώνων και ίσως νέα ξεσπάσματα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, το ΝΒΑ προσπαθεί να φτιάξει ένα πλάνο αγώνων που να μειώνει ακόμα και τις μετακινήσεις των ομάδων. Κατά δήλωσή του, τουλάχιστον.

Πώς θα τελειώσει η σεζόν

Όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, το NBA θα δοκιμάσει το νέο σχέδιο των playoffs με το μίνι πρωτάθλημα. Ακόμα κι εδώ δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς το NBA επιστρέφει στον πραγματικό κόσμο τη φετινή χρονιά.

Δεν θα υπάρχει πια η προστασία του Disney World. Οι προκλήσεις θα είναι τεράστιες για όλους, καθώς ακόμα και τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εγγυώνται πως ο ιός θα μείνει έξω από τα ματς.

Και το ίδιο θα ισχύσει μάλλον και για τον κόσμο. Μόνο 5 ομάδες έχουν σχέδια για φιλοξενία οπαδών. Αν θα ενταχθούν κι άλλες εδώ, θα το δούμε τις επόμενες μέρες.