Ένα πρωτοσέλιδα σε αθλητική εφημερίδα με μεγάλα γράμματα έρχεται να… ταρακουνήσει τα νερά στο ελληνικό μπάσκετ, τα οποία το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά ήρεμα, ελέω κορονοϊού. Αυτό κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Νικ Καλάθη, σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Live Sport, οι Πειραιώτες παρακολουθούν τις εξελίξεις στο «τριφύλλι», στο οποίο αναμένεται να γίνουν μειώσεις στο μπάτζετ, και εφόσον προκύψει ζήτημα αποχώρησης, δεν αποκλείεται να μπει… στο κόλπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να ενισχυθούν με δύο γκαρντ υψηλού επιπέδου και σκοπεύουν να διαθέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους μπάτζετ για αυτές τις δύο προσθήκες. Κώστας Σλούκας και Μάλκολμ Ντιλέινι είναι εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα, αλλά το δημοσίευμα επικαλείται την αδυναμία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Καλάθη.

Πάντως, σημειώνεται πως η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι. Βασικότερο θέμα είναι το συμβόλαιο του Καλάθη, το οποίο λήγει το 2021. Επίσης, οι απολαβές του ανέρχονται στα 2,3 εκατ. δολάρια, ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά όχι… απαγορευτικό για ομάδες με μεγάλο πορτοφόλι.

Τέλος, υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες για το εάν ο 31χρονος παίκτης θα δεχόταν ποτέ να αλλάξει… στρατόπεδο στους «αιωνίους».