Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός θρύλος του NCAA ετοιμάζεται για να ζήσει και πάλι εντός έδρας ματς των «πρασίνων», ως προπονητής, στο παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης (21:00, Novasports 2).

Το «τριφύλλι» προέρχεται από δύο σημαντικά «διπλά» σε Κάουνας και Μόναχο και θέλει νίκη για να κάνει το 3/3 και να ανέβει στο 7-4, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι και οι Βάσκοι, που έχουν ρεκόρ 5-5 και δύο σερί νίκες.

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ ο Γκαρίνο είναι εκτός με ρήξη χιαστού για τους φιλοξενούμενους, κάτι που δυσκολεύει το έργο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Για το αποψινό ματς ο Πιτίνο δήλωσε: «Η Μπασκόνια είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην επίθεση στη Euroleague. Παίζει πολύ με το “τεσσάρι” της (Σενγκέλια), που είναι υποψήφιος MVP. Έχει επίσης τον Στάουσκας, που είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τον Σενγκέλια με βοήθειες και αυτό του δίνει ευκαιρία τους ελεύθερους συμπαίκτες του».

Πηγή: gazzetta.gr