Μπορεί να έχασε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και να αποχώρησε ο αρχηγός της, Ντούσαν Σάκοτα, αλλά η μπασκετική ΑΕΚ είναι έτοιμη για μια μεγάλη ρελανς, με την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ.

Η πρόταση στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ υπήρχει εδώ και αρκετές ημέρες, με τους ανθρώπους της διοίκησης να θεωρούν ότι δεν μπορούν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μάκης Αγγελόπουλος και Ηλίας Παπαθεοδώρου δείχνουν ενθουσιασμένοι με την περίπτωση απόκτησης του Αμερικανού σταρ, αν και τα οικονομικά δεδομένα είναι υψηλά, ωστόσο θα γίνει η υπέρβαση, από αυτές που συνηθίζει η διοίκηση της Ένωσης.

Ο 36χρονος σούτινγκ γκαρντ θεωρείται… δολοφόνος, με το εξαιρετικό του σουτ και αποτελεί έναν παίκτη που χρειάζεται στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, δεδομένου ότι αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες που κουβαλούσαν το σκοράρισμα την προηγούμενη σεζόν, με εξαίρεση τον Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος από ένα σημείο και έπειτα δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, λόγω του σοβαρού του τραυματισμού με την Μπάμπεργκ. Όσο για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, που επίσης είχε υψηλό μέσο όρο πόντων, οι δουλειές που κάνει στο παρκέ είναι κομβικές, όμως δεν είναι σκόρερ.

Ο Λάνγκφορντ προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, εκεί όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 10,7 πόντους ανά ματς, ενώ είχε ποσοστό ευστοχίας, 44,3% στα δίποντα, 39,1% στα τρίποντα και 81,1% στις βολές στη Euroleague.

Ο Αμερικανός σουτέρ έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Βίρτους Μπολόνια, Χίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, και Ούνικς Καζάν, ενώ εφόσον η μεταγραφή ολοκληρωθεί και τυπικά, θα αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες προσθήκες στη σύγχρονη ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ. Σίγουρα, πάντως, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, συμφωνία υπάρχει…