Ο Πανσερραϊκός υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας αφού υπήρχε θέμα με το δικό του και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας και το προβάδισμα με τον Μούργο, οι Αγρινιώτες όμως αντέδρασαν στο δεύτερο και κατάφεραν να πάρουν βαθμό με το τελικό 1-1 χάρη σε γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 91ο λεπτό.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν ξανά με το ξεκίνημα του αγώνα και έγιναν απειλητικοί στο 2′ με το σουτ του Στάικου που έφυγε άουτ. Γενικά η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πατούσε καλύτερα από την αρχή, ένιωσε κίνδυνο μόνο στο 11′ με το σουτ του Ντίας που απέκρουσε ο Χόβαν και τελικά κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο 30′.

Ο Άλεξιτς ήταν αυτός που άρχισε τη φάση κουβαλώντας τη μπάλα και δίνοντάς τη σωστή στιγμή στον Τομάς που την έσπασε για τον επερχόμενο Μούργο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 36′, οι Σερραίοι πλησίασαν και στο δεύτερο γκολ αλλά οι αμυντικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα μετά το πλασέ του Άλεξιτς που είχε αποφύγει και τον Καπίνο, για να ακολουθήσει το σουτ του Οουεντραόγκο που έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με λίγα λόγια, ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος, αυτή του Γκαμπριέλ Σούρερ όμως εμφανίστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 52′ με το σουτ του Ντίας εντός περιοχής αλλά ο Χόβαν απέκρουσε. Οι Αγρινιώτες το πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα και το έδειχναν και με την απόδοσή τους, έχοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 64′ με τον Καρέλη που βγήκε τετ α τετ μετά το λάθος γύρισμα του Μπένγκστρομ αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα στέλνοντας τη μπάλα άουτ…

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που… ξύπνησε τον Πανσερραϊκό, ο οποίος προσπάθησε να βγει μπροστά στη συνέχεια, ενώ ο Παναιτωλικός συνέχισε με την ίδια λογική και με τον Γκαμπριέλ Σούρερ να κάνει τις αλλαγές του ψάχνοντας τη λύση. Και τελικά αυτή βρέθηκε στο 91′: Ωραία σέντρα του Τορεχόν, «σκαστή» κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο που είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή και τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Χάγεκ, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (72′ Τσαγκαλίδης), Μασκανάκης (55′ Χατζηστραβός), Τομάς (55′ Ντάνκερλουϊ), Άλεξιτς (72′ Γούλερι).

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Ντουάρτε, Μλάντεν (436′ Σενγκέλια), Μαλής, Λιάβας, Πέρες, Τσιγγάρας (76′ Ντουάρτε), Τορεχόν, Μπαλντασάρα (82′ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (76′ Χουάνπι), Καρέλης (91′ Βοΐλης).