Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να μην κατάφερε να πάει μακριά στο U.S. Open, πάντως τα όσα είπε για αυτό έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρα από το γεγονός πως την ενόχλησε το ότι αποκλείστηκε τόσο γρήγορα από τους αγώνες, υπήρχε και κάτι άλλο που την ενόχλησε κατά τη διάρκεια του αγώνα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια που βρίσκεται στο Νο. 8 της κατάταξης, παραπονέθηκε για την έντονη μυρωδιά χασίς κατά τη διάρκεια της ήττας της στον πρώτο γύρο από τη Rebeka Masarova. «Ήταν χόρτο», δήλωσε η Σάκκαρη. «Η μυρωδιά, ω Θεέ μου, νομίζω ότι είναι από το πάρκο».

Η Σάκκαρη είχε τον έλεγχο του αγώνα, μέχρι που η δυσοσμία που έμπαινε στο γήπεδο την ώθησε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή της έδρας, όπως αναφέρεται στο nypost.com. Ήταν μπροστά με 4-1 στο πρώτο σετ πριν από την αλλαγή που καθόρισε τον αγώνα.

«Δεν ήταν η μυρωδιά που επηρέασε το σκορ. Ήταν απλώς ένα σχόλιο επειδή δεν περίμενα να μυρίσω κάτι τέτοιο. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα», δήλωσε η Σάκκαρη. «Δεν το σκέφτεσαι πραγματικά, γιατί το μόνο που σε νοιάζει είναι να κερδίσεις τον αγώνα. Το μύρισα, αλλά αυτό ήταν όλο. Δεν ήταν κάτι στο οποίο έδωσα σημασία».

Και ο Νικ Κύργιος είχε γκρινιάξει για τη μυρωδιά χασίς στο περσινό U.S. Open. Αλλά η Σάκκαρη δεν βρήκε δικαιολογίες στην τρίτη συνεχόμενη αποχώρησή της στον πρώτο γύρο σε Slam. «Μύριζε και την Κυριακή, όταν έκανα προπόνηση εκεί. Είναι άσχετο», είπε η Σάκκαρη, ανασηκώνοντας τους ώμους της.

«Μερικές φορές μυρίζει φαγητό, μερικές φορές μυρίζει τσιγάρο, μερικές φορές μυρίζει χασίς. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, επειδή βρισκόμαστε σε έναν ανοιχτό χώρο. Υπάρχει ένα πάρκο από πίσω, ο κόσμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε».