Έφτασε στη Μανίλα των Φιλιππίνων το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) η αποστολή της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έτυχε θερμής υποδοχής με ζωντανή μουσική και αναμνηστικά δώρα από τους οικοδεσπότες.

Μάλιστα, οι παίκτες έμειναν έκπληκτοι με το καλωσόρισμα και έβγαλαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν τις στιγμές μερικές μέρες προτού ριχτούν στη «μάχη» του Μουντομπάσκετ, όπου δεν θα δώσει το παρών ο μεγάλος αστέρας του εθνικού συγκροτήματος Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς επίσης και οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

O στόχος της Ελλάδας

Ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης, όρισε ως στόχο της «γαλανόλευκης» στις Φιλιππίνες, με δηλώσεις του στο e-magazine της ΕΟΚ, την εξασφάλιση ενός από τα επτά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. «Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας και την περσινή εμπειρία θα πρέπει να φτάσουμε στο νοκ άουτ και σε εκείνο το παιχνίδι να δείξουμε ποιοι είμαστε, να βγάλουμε το πραγματικό μας καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Πέρυσι δεν το καταφέραμε γιατί στα νοκ άουτ δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε. Φέτος λοιπόν θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα, να δυναμώνουμε μετά από κάθε παιχνίδι και όταν φτάσουμε στην ώρα του ενδεχόμενου νοκ άουτ να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε», τόνισε.

Οι 12 διεθνείς που επέλεξε ο Δημήτρης Ιτούδης στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Τόμας Γουόκαπ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Μωραΐτης και Μανόλης Χατζηδάκης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης και η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (26/8, 11:45) κόντρα στην Ιορδανία. Ακολουθεί τη Δευτέρα (28/8, 15:40) το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, ενώ το τελευταίο ματς της πρώτης φάσης την Τετάρτη (30/8, 15:40) θα αναμετρηθεί με τη Νέα Ζηλανδία.

Η «γαλανόλευκη», πάντως, δεν θα είναι μόνη της στις Φιλιππίνες αφού στο πλευρό της θα βρεθούν οι «Πελαργοί», οι πιστοί ακολούθοί της, έτοιμοι να υποστηρίξουν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην προσπάθειά της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού.