Ο Παναθηναϊκός έχει σε λίγες μέρες το πρώτο επίσημο ματς για τη νέα σεζόν, την πρώτη αναμέτρηση με τη Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αφήσει έξω από τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαιώμα συμμετοχής τούς Αϊτόρ, Άνταμ Τσέριν και Κάρλος Ζέκα.

Οι Πράσινοι έχουν αρχίσει να δουλεύουν εδώ και εβδομάδες με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και η ώρα για το πρώτο… κανονικό παιχνίδι πλησιάζει. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αποκλείσει τη Ντνίπρο προκειμένου να προκριθεί στον επόμενο γύρο και για αυτά τα δύο παιχνίδια δεν υπολογίζονται οι Αϊτόρ, Τσέριν και Ζέκα.

Αυτοί οι τρεις, συν τον Γκάνεα που είναι ανέτοιμος, έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας με απόφαση Γιοβάνοβιτς, αφού ο Σέρβος προπονητής θεωρεί ότι Αϊτόρ και Ζέκα δεν είναι απολύτως έτοιμοι μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισαν και οι οποίοι είχαν ως συνέπεια να μείνουν εκτός δράσης για μήνες.

Όσο για τον Τσέριν, τραυματίστηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Πετρολούλ στις 4 Ιουλίου και από τότε δεν έχει επανέλθει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, οπότε αποφασίστηκε να μείνει και αυτός εκτός λίστας. Μία λίστα στην οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να έως και δύο αλλαγές μέχρι την προσεχή Δευτέρα (24/7).