Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο πρωταγωνιστής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου όχι απλά επειδή βγήκε 1ος στο άλμα εις μήκος αλλά επειδή έκανε την καλύτερη φετινή επίδοσή του στον ανοιχτό στίβο με 8.38μ. και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον ίδιο να αναφέρεται στη συνέχεια στις επόμενες υποχρεώσεις του και στην αγάπη του κόσμου.

Ο Τεντόγλου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο όχι μόνο επειδή είναι ο καλύτερος όλων στο άλμα εις μήκος αλλά και επειδή είναι χαμηλών τόνων ως άνθρωπος και δεν θέλει να είναι απασχολεί συνεχώς τα ΜΜΕ για τα πάντα. Και το έκανε σαφές και στις δηλώσεις του.

«Καλές ήταν και οι επιδόσεις, πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο γιατί οι συνθήκες ήταν καλές σε σχέση με χθες. Δεν έχουν καμία σχέση οι αγώνες που κάνω τώρα σε σχέση με το παγκόσμιο, το 8.38μ. χάλασε στην προσγείωση, θα μπορούσε να είναι 8.45μ. και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Θέλω να πάω στο παγκόσμιο να δώσω τον αγώνα μου, δεν θέλω να χάσω από δική μου χαζομάρα στη Βουδαπέστη», είπε αρχικά αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι και αμέσως μετά, ερωτηθείς για το πώς ανταποκρίνεται στην αγάπη του κόσμου, είπε το εξής…

«Παίρνω την αγάπη του κόσμου, αλλά δεν είναι στόχος μου να είμαι πολύ διάσημος, να με ξέρουν όλοι».