Άνω-κάτω έχει γίνει το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας και ο λόγος δεν είναι κάποιο αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας ή ενός συλλόγου αλλά το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν προσωπικές φωτογραφίες 45 παικτών, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αρχίζει έρευνα για το θέμα και τον διευθύνοντα σύμβουλο να μιλάει για μια «αποκρουστική και αηδιαστική πράξη».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Herald Sun, την Τετάρτη (5/7) αναρτήθηκαν στo διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες 45 ποδοσφαιριστών και το πρωί της Πέμπτης (6/7) το συγκεκριμένο αρχείο διαγράφηκε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως… ούτε γάτα ούτε ζημιά, γιατί η ζημιά για αυτούς τους 45 παίκτες, ασχέτως αν οι φωτογραφίες κατέβηκαν μία μέρα μετά, έγινε.

Έτσι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για το θέμα, την ίδια ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος είπε τα εξής…

«Η κοινοποίηση τέτοιων προσωπικών εικόνων είναι μία αποκρουστική και αηδιαστική πράξη. Δεν ξέρω αν οι παίκτες μοιράστηκαν τις συγκεκριμένες εικόνες με έμπιστους ανθρώπους ή αν έπεσαν θύματα χάκερ. Πρόκειται για μια αποτρόπαια και αηδιαστική πράξη και μια πιθανή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής που είναι απαράδεκτη. Ζητάμε από τον κόσμο να αντιμετωπίσει σοβαρά αυτό το θέμα, μη αναζητώντας και μη κοινοποιώντας αυτές τις φωτογραφίες, σεβόμενοι τα δικαιώματα των ανθρώπων που επηρεάζονται».