Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής της Basket League για 14η φορά στην ιστορία του μετά από την οριστική διακοπή του 4ου τελικού του με τον Παναθηναϊκό στο «ΟΑΚΑ» κι ενώ απέμεναν δύο λεπτά και 46 δευτερόλεπτα προτού ολοκληρωθεί η 3η περίοδος. Στα επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των ΜΑΤ που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Instagram μετά το τέλος του ματς, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σημείωσε πως κατακρίνει τα γεγονότα, αλλά και μπορεί να αντιληφθεί το αίσθημα αδικίας που ένιωσαν οι οπαδοί που ξέσπασαν καθώς, όπως σημείωσε, οι διαιτητές από το πρώτο λεπτό «έδειξαν ότι δεν έχει ελπίδα», ενώ κατέκρινε και την προσπάθεια των παικτών του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε στο Instagram: «Πρώτος εγώ κατακρίνω τέτοια γεγονότα και παλεύω να σταματήσουν. Επίσης όμως πρώτος εγώ μπορώ να μπω στην ψυχοσύνθεση αυτού που πληρώνει και έρχεται να δει την ομάδα του να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να βλέπει τους γκρι να σου δείχνουν από το πρώτο λεπτό ότι δεν έχεις ελπίδα, στη συνέχεια να βλέπεις τους δικούς σου να παρατάνε και να μην παλεύουν και στο τέλος να βλέπεις να σε προκαλούν και να σε χλευάζουν άνθρωποι από το αντίπαλο στρατόπεδο, αναδεικνύοντας σε κάθε ευκαιρία το ηθικό τους πλεονέκτημα».

Να σημειώσουμε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή εξαιτίας των επεισοδίων και της οριστικής διακοπής της αναμέτρησης εξαιτίας αυτών. Ενδέχεται να αγωνιστεί για κάποιο διάστημα κεκλεισμένων των θυρών, να του αφαιρεθούν βαθμοί από τη βαθμολογία της επόμενης σεζόν, αλλά και να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο.