Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η Μαρία Σάκκαρη τη σεζόν της στο γρασίδι. Στην πρεμιέρα της στο τουρνουά τένις του Νότιγχαμ, όπου είναι το νούμερο ένα του ταμπλό και ισχυρή διεκδικήτρια του τίτλου, επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 7-6) της Ζίγιου Γουάνγκ.

Δύο εβδομάδες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Ρολαν Γκαρός (από τη μετέπειτα φιναλίστ, Καρολίνα Μούχοβα), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε στη δράση και έδωσε τον πρώτο φετινό αγώνα της στο γρασίδι, στο τουρνουά του Νότιγχαμ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νούμερο οκτώ στον κόσμο, προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης, μεταξύ της Γαλλίδας Αλίζ Κορνέ (Νο 72) και της Βρετανής Κέιτι Σουόν (Νο 134).

Η Σάκκαρη «καθάρισε» το πρώτο σετ μετά το 2-2, όταν κέρδισε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ χωρίς να αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Στο δεύτερο σετ η Γουάνγκ ξεκίνησε με break, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το πήρε γρήγορα πίσω και το ματς συνεχίστηκε σε ισορροπία. Η Σάκκαρη έχασε τέσσερα match-ball (ένα στο 5-4 και τρία στο 6-5, όπου προηγήθηκε 0-40!), ενώ στο τάιμ-μπρέικ βρέθηκε πίσω με 5-2. Ισοφάρισε 5-5, «έσπασε» ένα σετ μπολ της Γουάνγκ και με τρεις διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 8-6 και τη νίκη.

«Ένιωσα καλά»

Μιλώντας μετά το ματς η 27χρονη αθλήτρια δήλωσε ικανοποιημένη από τον πρώτο της αγώνα στο γρασίδι και για την εμφάνισή της.

«Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια καλή αντίπαλο στον πρώτο γύρο πρέπει να είσαι προσεκτική. Πρέπει να διαβάζεις κάθε πόντο του παιχνιδιού. Αυτό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι φέτος στο γρασίδι. Είμαι χαρούμενη γιατί ένιωσα καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Γουάνγκ σέρβιρε καλά στο παιχνίδι. Γενικά, ήταν μια καλή εμφάνιση για μένα», είπε.

Για το εάν της δημιούργησε άγχος το γεγονός ότι έχασε τρία match points και εάν αυτό της δημιούργησε προβλήματα: «Είναι καλό όταν έχεις matchpoint και τα κερδίζεις για να πάρεις και το παιχνίδι. Όταν χάνεις κάποια match-point ίσως αποκτάς άγχος. Έμεινα συγκεντρωμένη στον επόμενο πόντο για να μπορέσω να έχω ξανά match-point και για αυτό είμαι χαρούμενη», τόνισε και συνέχισε: «Μου αρέσει εδώ, με συμπαθεί και ο κόσμος εδώ. Λατρεύει το τένις. Πάντα ανυπομονώ να έρθω να παίξω εδώ».