Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι, τελικά, η ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Ιντερ στον τελικό του Champions League που θα γίνει στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να νικάει με 4-0 -και θα μπορούσε και μεγαλύτερο σκορ- τη Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 1-1 και να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση.

Όλοι ήξεραν ότι η Σίτι θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι, κανείς όμως δεν ήξερε ότι θα έμπαινε και θα… ποδοπατούσε τους Ισπανούς, οι οποίοι από το ξεκίνημα ήταν σε θέση άμυνας. Οι γηπεδούχοι είχαν στο 7′ την πρώτη τους ευκαιρία με το διαγώνιο σουτ του Ρόδρι εντός περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια, στο 13′ και στο 21′, χρειάστηκαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Κουρτουά σε κεφαλιές του Χάαλαντ για να μη γίνει το 1-0.

Αυτό, τελικά, έγινε αμέσως μετά, στο 23′, με το ωραίο τελείωμα του Μπερνάρντο Σίλβα μετά την κάθετη του Ντε Μπρόινε, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να αντιδράσει και να έχει οριζόντιο δοκάρι στο 35′ σε σουτ του Κρόος. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που φάνηκε η «βασίλισσα», η οποία στο 37′ είδε τα πράγματα να δυσκολεύουν κι άλλο μετά το 2-0 από την κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Μαδριλένοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν από το ξεκίνημα του β’ μέρους με στόχο το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς και στο 51′ θα μπορούσαν να το πετύχουν με την εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα αλλά ο Έντερσον απέκρουσε, με τους Ισπανούς να κυκλοφορούν τη μπάλα στη συνέχεια αλλά να μην έχουν τον τρόπο για να γίνουν απειλητικοί.

Αντιθέτως, η Σίτι μια χαρά απειλητική έγινε στο 73′ με το τετ α τετ του Χάαλαντ αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να γίνει τελικά το 3-0 αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 76′: Φάουλ του Ντε Μπρόινε, κεφαλιά του Ακάντζι και η μπάλα βρήκε στον Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα του Κουρτουά.

Όλα ήταν εύκολα, με λίγα λόγια, για τη Σίτι, η οποία δεν σταμάτησε εκεί και στο 91′ έβαλε και 4ο γκολ με το τετ α τετ του Άλβαρες, ο οποίος είχε μπει αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, μετά την κάθετη του Φόντεν, σφραφίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν (79′ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε (84′ Φόντεν), Σίλβα, Χάαλαντ (89’Άλβαρες), Γκρίλις.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (79′ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Κρόος (70′ Ασένσιο), Μόντριτς (63′ Ρούντιγκερ), Ροντρίγκο (79′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους.