Το περασμένο Σάββατο, 13 Μαΐου, η Χετάφε αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για την 34η αγωνιστική της La Liga και σήμερα, 17 Μαΐου, προχώρησε σε καταγγελία στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ζητάει να πάρει το ματς με 3-0 στα χαρτιά.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος θα έβγαινε στο 84′ για να μπει στη θέση του ο Οντριοθόλα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, τραυματίστηκε ο Καμαβινγκά και τελικά αυτός ήταν που πήγε στον πάγκο.

Η Χετάφε, όμως, θεωρεί ότι κακώς έγινε αυτό. Συγκεκριμένα, στην καταγγελία της υποστηρίζει το εξής: Όταν σηκώθηκε η ταμπέλα για να γίνει η αλλαγή του Ασένσιο με τον Οντριοθόλα, ο Οντριοθόλα είχε ήδη μπει στον αγωνιστικό χώρο. Άρα, θεωρεί ότι η αλλαγή είχε ήδη γίνει, οπότε κακώς έγινε δεκτή η αποχώρηση του Καμαβινγκά και η παραμονή του Ασένσιο στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομοσπονδία, από την πλευρά της, έλαβε τη σχετική καταγγελία της Χετάφε και τη διαβίβασε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει πλέον τρεις μέρες στη διάθεσή της για να παρουσιάσει τη δική της θέση για τα γεγονότα, πριν ασχοληθεί με το θέμα η αρμόδια επιτροπή.