Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στην προημιτελική φάση του τουρνουά τένις Rome Masters που διεξάγεται στη Ρώμη. Νίκησε με 2-0 σετ (7-5, 7-5) τον Λορέντσο Μουζέτι. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος χαμένος του χάους του προγράμματος που προκλήθηκε από τις βροχές. Έπαιξε το μεσημέρι όπου «σφράγισε» τη νίκη με 2-0 επί του Λορέντσο Σονέγκο κι έπειτα ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί περίπου στις 21:30. Ωστόσο, με τα υπόλοιπα ματς να καθυστερούν να ολοκληρωθούν ο αγώνας του με τον Λορέντσο Μουζέτι άρχισε στις 00:55 της Τετάρτης (17/5). Και το… ωραίο ήταν πως οι κερκίδες στο Foro Italico ήταν γεμάτες για μια μοναδική εμπειρία!

Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν επέτρεψε στον… χαμό που έγινε να τον επηρεάσει. Μπήκε ορεξάτος στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 3-0 games στο πρώτο σετ κι έπειτα με 4-1. Ωστόσο, ο Μουζέτι αντέδρασε. Βελτίωσε το παιχνίδι του, «έκοψε» τα αβίαστα λάθη και ξαφνικά το ματς ήρθε σε απόλυτη ισορροπία (4-4). Ήταν η σειρά του Τσιτσιπά, όμως, να δείξει τη μενταλιτέ του. Εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και έφτασε στο 1-0 σετ με 7-5.

Βαθιά μετά τα μεσάνυχτα, το πατρικό ένστικτο «χτύπησε» τον Απόστολο Τσιτσιπά ο οποίος έβαλε χέρι στον γιο του που δεν πήρε να φάει μια μπάρα για να αποκτήσει μεγαλύτερη ενέργεια. Βέβαια, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά ίσως και να είχε δίκιο γιατί ο Μουζέτι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο σετ και πήρε προβάδισμα 2-0 games κι έπειτα με 3-1. Και τότε άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση του «Stef». Ισοφάρισε σε 3-3 και πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι για το 4-3 υπέρ του.

Πλέον, είχε το πάνω χέρι και με το σετ στο 5-4, έγινε μια απίθανη «μάχη». Ο Μουζέτι κρατιόταν στο ματς με νύχια και δόντια προσπαθώντας να υπερασπιστεί το σερβίς του και το κατάφερε σώνοντας τέσσερα match-points και κάνοντας το 5-5 με το κοινό να χαίρεται για το συμπατριώτη του και να γίνεται εχθρικό προς τον Τσιτσιπά. Ακλόνητος, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 6-5 και τότε «έσπασε» την ψυχολογία του Μουζέτι φτάνοντας με σχετική άνεση στο 7-5, στο 2-0 σετ και στην πρόκριση.

Μιλώντας στην κάμερα μετά το ματς, δε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως πρέπει να κοιμηθεί. «Χρειάζομαι ύπνο», τόνισε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, το… χάος του προγράμματος δεν διορθώνεται εύκολα καθώς ακολουθεί το ματς με τον Μπόρνα Τσόριτς για την πρόκριση στα ημιτελικά.