Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος νικητής της τελετής βραβείων Laureus Sports Awards καθώς όχι μόνο πήρε το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς για το 2022, αλλά του δόθηκε και το αγαλματίδιο για την καλύτερη ομάδα ως εκπροσώπου της εθνικής Αργεντινής. Πρόκειται για ένα… ιστορικό «νταμπλ» στα επονομαζόμενα… Όσκαρ του αθλητισμού.

Ο πρωταθλητής κόσμου στα γήπεδα του Κατάρ με την Αργεντινή παρέλαβε το βραβείο σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Παρίσι, με τον 35χρονο να ευχαριστεί τους συμπαίκτες του σε εθνική και Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Μέσι πήρε το βραβείο με… ανταγωνιστές τους Ράφα Ναδάλ, Κιλιάν Εμπαπέ, Μόντο Ντουπλάντις, Στέφεν Κάρι και Μαξ Φερστάπεν.

«Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς το Laureus World Sports Awards φέτος είναι στο Παρίσι, την πόλη που υποδέχθηκε την οικογένειά μου πίσω στο 2021. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, όχι μόνο στην εθνική ομάδα αλλά και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν κατάφερα τίποτα από όλα αυτά μόνος μου και είμαι ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ τα πάντα μαζί τους» ήταν τα λόγια του.

Στο περιθώριο της τελετής, πάντως, δεν είπε τίποτα για το μέλλον του και αν θα συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ δεν μίλησε και για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την επιστροφή του στην ομάδα της… καρδιάς του.

Ο Μέσι και η σύζυγός του Αντονέλα, πάντως, συνομίλησαν με τον άσο των «μπλαουγκράνα», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που βρέθηκε στην «Πόλη του Φωτός» για τα βραβεία. Ο Μέσι, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», ενδιαφέρθηκε για το πως είναι η ζωή του «Λέβα» στην Βαρκελώνη και πως βλέπει την κατάσταση στην ομάδα. Μάλιστα, η Αντονέλα ενημέρωσε τον Μέσι πως τόσο ο Πολωνός στράικερ, όσο και η σύζυγός του Άννα (σ.σ. με την οποία η Αντονέλα έχει εξαιρετική σχέση και φημολογείται κοινά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στο χώρο της μόδας), λατρεύουν την πόλη.

Στα υπόλοιπα βραβεία, τώρα, καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς ήταν η σπρίντερ Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις. Μεγαλύτερη αποκάλυψη ήταν ο τενίστας Κάρλος Αλκαράθ, το comeback της χρονιάς πήγε στον Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν. Κορυφαία αθλήτρια με ειδικές ανάγκες αναδείχθηκε η Κατρίν Ντεμπρίνερ. Καλύτερη αθλήτρια δράσης είναι η Άιλιν Γκου, ενώ η Team Up βραβεύθηκε για το καλό που κάνει στον κόσμο μέσω του αθλητισμού.