Ο Λεβαδειακός ήταν μπροστά στο σκορ και κρατούσε το 0-1, με το οποίο θα έκανε βήμα παραμονής, μέχρι το 93ο λεπτό, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τόσιτς έκανε το 1-1 και τον έστειλε στη Super League 2, με τη Λαμία να παραμένει ζωντανή και να έχει μπροστά της… τελικό με τον Ιωνικό στην τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, να πατάνε καλύτερα και να έχουν στο 28′ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Νούνιες που βγήκε απέναντι από τον Γκροφ, ο οποίος απέκρουσε.

Παρ’ όλα αυτά, η Λαμία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 40′ πήρε πέναλτι για το μαρκάρισμα του Παζ στον Μεδίνα, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση. Ο Γκροφ, όμως, είπε ξανά «όχι» και κράτησε το 0-0, το οποίο λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 45′ έγινε 0-1: Ανατροπή του Γιαννιώτα από τον Τζάνδαρη, πέναλτι, εκτέλεση του Νίκα και η μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και είχαν και μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωναν το τρίποντο αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Σακό. Και αφού δεν έγινε το 0-2, έγινε τελικά το 1-1…

Στο 93′ ο Τσούκαλος έκανε το γύρισμα και ο Τόσιτς με πλασέ ισοφάρισε, με τον Λεβαδειακό να υποβιβάζεται έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ενώ η Λαμία πήγε στους 28 βαθμούς και θα δώσει τελικό παραμονής στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ιωνικό (26 βαθμοί) στη Νίκαια.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (Τσούκαλος 62′), Νούνιες (Τσιλούλης 55′), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 69′), Μεδίνα (Μανούσος 69′), Στάνκο, Σλίβκα.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (Συμελίδης 90+2′), Νίκας, Βρακάς, Γιαννιώτας (Ντεντάκης 90+2′), Γερεμέγεφ (Σακό 46′, Μπελμόντ 82′).