Η αναβολή της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στον Παναθηναϊκό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων και είναι πιθανό, πλέον, το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί μόνο με Έλληνες διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια.

Αν δεν είχαν προκύψει τα κρούσματα κορονοϊού στους πράσινους, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Η 9η αγωνιστική των πλέι οφ θα γινόταν κανονικά αύριο (7/5), η 10η θα γινόταν την επόμενη Κυριακή (14/5) και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωνόταν. Τώρα, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η Λίγκα δεν έχει ανακοινώνει ακόμη πότε θα γίνει τελικά η 9η αγωνιστική, με πιθανότερη μέρα να είναι η Τρίτη (9/5). Θα γίνει, δηλαδή, αγωνιστική μεσοβδόμαδα και αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να βρεθούν ξένοι top ή elite διαιτητές. Παράλληλα, το γεγονός ότι η UEFA έχει ενημερώσει την ΕΠΟ ότι από εδώ και πέρα, έπειτα από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη με τον Ντάβιντε Μάσα, δεν θα βοηθήσει για την έλευση elite διαιτητών, κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την ελληνική ομοσπονδία.

Έτσι, αρχίζει να κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ να διεξαχθούν με Έλληνες διαιτητές σε όλους τους αγώνες. Δεν είναι σίγουρο, είναι όμως πιθανό πλέον. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τις ομάδες αν συμβεί κάτι τέτοιο, αφού έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν κορυφαίους ξένους διαιτητές στους αγώνες.