Το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League είναι πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με δύο γκολ του Γκουντογκάν, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ αλλά αστόχησε σε πέναλτι, νίκησε με 2-1 τη Λιντς και είναι στο +4 από την Άρσεναλ τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από την Άρσεναλ και δεν την άφησε να πάει χαμένη, μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι και ανοίγοντας το σκορ στο 19′ με το δυνατό σουτ του Γκουντογκάν μετά το γύρισμα του Μαχρέζ από δεξιά.

Λίγα λεπτά μετά, στο 25′, ο Χάαλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά για το 2-0, το οποίο τελικά έγινε αμέσως μετά, στο 27′, ξανά με δυνατό σουτ του Γκουντογκάν εντός περιοχής μετά το νέο γύρισμα του Μαχρέζ από δεξιά.

Από εκεί και πέρα, στο 62′ ο Χάαλαντ είχε δοκάρι και στο δοκάρι έστειλε και ο Γκουντογκάν τη μπάλα στο 83′ σε εκτέλεση πέναλτι μετά την ανατροπή του Φόντεν από τον Στρούικ, με τη Λιντς να μειώνει σε 2-1 στο 85′ με τον Ροντρίγκο που βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον και τον εκτέλεσε.

Ως εκεί όμως… Οι γηπεδούχοι κράτησαν το σκορ στα τελευταία λεπτά και ανέβηκαν στους 82 βαθμούς, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, αφήνοντας την Άρσεναλ στο -4.