Ο «θόρυβος» μετά την αλλαγή διαιτητή στο ματς ΑΕΚ-Άρης (3-1) για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League, ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει με όλους τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν πάρει θέση.

Ο Πολωνός ρέφερι Πάβελ Ρατσκόφσκι και η ομάδα του δεν σφύριξαν τελικά το ματς όπως ήταν ορισμένο με τις εκδοχές για το τί πραγματικά συνέβη και αντικαταστάθηκαν από ελληνικό τιμ με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, να είναι πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους.

Τώρα, ο Πολωνός διαιτητής αποφάσισε να μιλήσει μέσω του περιβάλλοντός του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr. «Για όλα όσα έχουν γίνει έχω ενημερώσει την UEFA. Δεν έχω αναφέρει μόνο τα γεγονότα αλλά έχω δώσει και την “κατάθεσή” μου», τόνισε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως θέλει να «καθαρίσει» το όνομά του και να γυρίσει σελίδα αφού η όλη υπόθεση έχει επηρεάσει τον ίδιο καθώς και την οικογένειά του.

Στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως η UEFA ερευνά την υπόθεση σε συνεργασία με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές προκειμένου να διαλευκάνει τι ακριβώς συνέβη και ο Πάβελ Ρατσκόφσκι δεν σφύριξε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Άλλωστε, η ΕΠΟ είχε ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στο ζήτημα της εύρεσης και αποστολής ελίτ διαιτητών ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατό ομαλότερη διεξαγωγή των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βέβαια, με αφορμή αυτό το περιστατικό έχει «ανάψει» ακόμη περισσότερο η διαμάχη, όπως φάνηκε και από τα όσα συνέβησαν στην τηλεδιάσκεψη της λίγκας, χθες Μεγάλη Δευτέρα, αλλά και με την αντίδραση του Ολυμπιακού που ζήτησε την παρέμβαση της UEFA και της FIFA, μετά τον ορισμό του διαιτητή Αλιγιάρ Αγκάγιεφ, ο οποίος θα διευθύνει το δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στην ΑΕΚ (σ.σ. η ΑΕΚ έχει προβάδισμα με 3-0 από το πρώτο ματς) απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».