Η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι εβδομάδα δράσης για τον Στέφανο Τσιτσιπά που θα ξεκινήσει από τον δεύτερο γύρο την προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μόντε Κάρλο και στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι είναι έτοιμος για τη χωμάτινη επιφάνεια, τονίζοντας ότι θέλει καλά αποτελέσματα για τον ίδιο, την πατρίδα του και τον κόσμο που τον ακολουθεί.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο τα τελευταία δύο χρόνια και θα προσπαθήσει να το κάνει και φέτος, αν και δεν είναι στο 100% αφού δεν έχει συνέλθει πλήρως από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον ώμο. Παρ’ όλα αυτά, είναι και δηλώνει αισιόδοξος.

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι ενθουσιασμένος για τη χωμάτινη σεζόν. Είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της χρονιάς, θα έχουμε πολύ τένις τους επόμενους μήνες και πιστεύω πως θα δούμε πολύ ωραία παιχνίδια. Ανυπομονώ και για το Roland Garros, αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο Monte-Carlo. Το Monte-Carlo είναι το σπίτι μου, είναι ένα μέρος που μου έχει δώσει υπέροχες αναμνήσεις», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Τσιτσιπάς και συνέχισε.

«Γι’ αυτή τη σεζόν ο στόχος μου είναι να είμαι καλά προετοιμασμένος, συνεπής και υγιής, γιατί είχα θέματα τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω το χώμα να φερθεί καλά στο σώμα μου και είμαι αρκετά φιλόδοξος. Θέλω μεγάλα αποτελέσματα, θέλω να πετύχω καλά αποτελέσματα για τους ανθρώπους γύρω μου, για την πατρίδα μου και για τον κόσμο που με ακολουθεί».