Η εθνική Αργεντινής κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 και ανέβηκε για 3η φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου, κάτι που περίμενε υπομονετικά από το 1986, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο ηγέτης της και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αποφασίζει να τον τιμήσει δίνοντας το όνομά του στο προπονητικό κέντρο της Αλμπισελέστε.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Σε αυτούς, θα πρέπει τώρα να προστεθεί και «αυτός» που του έδωσε τώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργετινής, η οποία έδωσε το όνομά του στο προπονητικό κέντρο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

«Ζήσαμε μια ιστορική μέρα στο Casa de Ezeiza, το οποίο από σήμερα θα μετονομαστεί σε Λιονέλ Αντρές Μέσι, ως φόρος τιμής στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, τους παίκτες και τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας της Αργεντινής που ήταν μαζί μας για άλλη μια φορά», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάμπια, με τον Μέσι, από την πλευρά του, να λέει τα εξής…

«Σας ευχαριστώ γιατί αυτό είναι κάτι πολύ συγκινητικό για εμένα. Πριν από 20 χρόνια ήρθα σε αυτό το μέρος και ένιωσα μια ιδιαίτερη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη αναγνώριση για μένα».