Με την ομάδα να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή πλέον, μετά την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, άπαντες στον Ολυμπιακό σκέφτονται το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο αφού βλέπουν ότι είναι ξανά δυνατά στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι παίκτες τους, όπως για παράδειγμα ο Χάμες Ροντρίγκες, δεν δέχονται κρούσεις ή και προτάσεις από άλλες ομάδες.

Η φετινή σεζόν έμοιαζε χαμένη για τους Πειραιώτες έπειτα από όλα όσα έγιναν με αλλαγές προπονητών, αλλαγές παικτών και βαθμολογικές απώλειες, αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Η ομάδα του Μίτσελ απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή πλέον και η σεζόν όχι απλά μπορεί να σωθεί αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε θρυλική για τους ερυθρόλευκους αν καταφέρουν να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο.

Διοίκηση και προπονητής, επομένως, σκέφτονται μόνο τη συνέχεια των πλέι οφ, αλλά κάποιοι παίκτες ακόμη κι αν θέλουν να συγκεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορούν. Ο λόγος; Οι κρούσεις από άλλες ομάδες και οι προτάσεις ενόψει της επόμενης σεζόν. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, με τον Χάμες, ο οποίος ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον που υπάρχει και από Τουρκία πλέον. Τον ψήνει, όμως, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα το καλοκαίρι για να συνεχίσει στη γειτονική χώρα; Όχι, είναι η απάντηση.

Ο Χάμες στον Ολυμπιακό

Ο Κολομβιανός άσος έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό, οπότε ξέρει ότι δεν αποφασίζει μόνος του. Από εκεί και πέρα, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ο Χάμες θα έφευγε από την Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι μόνο αν πρόκειται για ομάδα από κάποιο εκ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αν, δηλαδή, έρθει κάποια πρόταση από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία ή Γερμανία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν πολύ θετικός. Αν όχι, δεν βλέπει κάποιον λόγο να φύγει από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα για να συνεχίσει σε ένα πρωτάθλημα ανάλογων κυβικών με το ελληνικό.