Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, την προσεχή Κυριακή (12/3), έχει τον χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακού που θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή με το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League 1 και ο Μίτσελ καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας βρει, όπως πιστεύει, το αδύνατο σημείο του αντιπάλου.

Μία αγωνιστική απέμεινε για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και να αρχίσουν τα πλέι οφ, όπου και θα κριθεί η μάχη του τίτλου. Μια μάχη στην οποία βρίσκονται και οι Πειραιώτες αλλά όχι ως φαβορί. Τόσο επειδή είναι στο -6 από την Ένωση, όσο και επειδή φέτος έχει δείξει ότι σοβαρό πρόβλημα στα ντέρμπι, αφού ακόμη δεν έχει πάρει κάποιο. Και στα πλέι οφ, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το ένα ντέρμπι θα διαδέχεται το άλλο…

Για τους ερυθρόλευκους, επομένως, η νίκη στην OPAP Arena είναι μονόδρομος για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, με τον Μίτσελ να καταστρώνει τα πλάνα του καθημερινά στον Ρέντη. Και όπως λένε άνθρωποι που είναι κοντά στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός προπονητής θεωρεί ότι έχει εντοπίσει το αδύνατο σημείο των κιτρινόμαυρων. Ποιοι είναι αυτό; Ο Εχσάν Χατζισαφί, ο Ιρανός αριστερός μπακ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ, βλέποντας και τα θέματα που είχε η ΑΕΚ από την πλευρά του συγκεκριμένου παίκτη στον αγώνα με τον Ατρόμητο, πιστεύει ότι εκεί θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός την Κυριακή, γεγονός που καθιστά αυτομάτως σαν παίκτη – κλειδί για το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ των Πειραιωτών ούτως ή άλλως αρέσκεται στο να ανεβαίνει από την πλευρά του, να βγαίνει στην επίθεση. Την Κυριακή, λοιπόν, στη Νέα Φιλαδέλφεια θα πρέπει να το κάνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Στο πλάνο του Ισπανού προπονητή των ερυθρόλευκων ο Χατζισαφί είναι ο στόχος, αυτός τον οποίο θα πρέπει να σημαδέψουν οι παίκτες του προκαλώντας προβλήματα, ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Και από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει πάντα, στο γήπεδο θα φανεί αν ο Μίτσελ είχε «διαβάσει» καλά το συγκεκριμένο ντέρμπι ή αν τα πλάνα του θα αποτύχουν. Αν συμβεί το δεύτερο, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά θα βγει νοκ άουτ στη μάχη του τίτλου ακριβώς πριν την έναρξη των πλέι οφ…