Ο Γιάννης Κόντης μίλησε για την αναμέτρηση του Άρη με την Μάντσεστερ Σίτι για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, για τις πιθανότητες που έχουν οι κίτρινοι να περάσουν στην επόμενη φάση, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ήττα από την Ξάνθη:

«Δε θα ήταν σίγουρα το ίδιο, αν είχαμε κερδίσει. Χάσαμε μία ευκαιρία να βρεθούμε ψηλά στον πρώτο γύρο. Εγώ δε θα σας κρύψω ότι το φοβόμουν αυτό το παιχνίδι, γιατί η ομάδα ήταν κουρασμένη και μιλάμε για μία ομάδα που έχει παίξει 26 παιχνίδια σε μισό Πρωτάθλημα. Αν οι ομάδες δεν έχουν μεγάλο ή πολύ ποιοτικό ρόστερ, τότε δεν είναι εύκολο να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια, από Πέμπτη σε Κυριακή και από Κυριακή σε Πέμπτη, με δυνατούς μάλιστα αντιπάλους στην Ευρώπη».

Για την ήττα της Σίτι από την Έβερτον:

«Στο χθεσινό παιχνίδι, η Σίτι είχε 26 τελικές προσπάθειες και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο θέμα. Αν δούμε τους φορ που έχει αυτή η ομάδα, θα δούμε ότι 4ος ή 5ος επιθετικός παίζει κάποιος? Τζο ή καμία φορά ο? Αντεμπαγιόρ και κάποιος? Τέβες! ‘Η Σίτι έχει 6-7 φορ και κάποιους δανεικούς στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη, να είσαι συγκεντρωμένος και να μην επηρεάζεσαι από προηγούμενα παιχνίδια. Αν η ομάδα δεν είχε τους αγώνες στην Ευρώπη, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είχε 10 βαθμούς περισσότερους στο Πρωτάθλημα»

Για την πορεία στο πρωτάθλημα:

«Κάνοντας τώρα το μίνι απολογισμό μας, θα είναι άδικο και αχαριστία να αναθεματίσουμε τους πάντες και να πούμε ότι δεν κάνουν για τη θέση αυτή ή για τη συγκεκριμένη δουλειά που έχουν αναλάβει. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι παίκτες έκαναν τα πάντα στα ευρωπαϊκά ματς, έχουν συντελέσει στο να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία, που δε φανταζόμασταν. Έχουν μπει χρήματα που υπερκαλύπτουν το μισό μπάτζετ της ομάδας. Νομίζω, λοιπόν, ότι είχαμε μεν απώλειες στο Πρωτάθλημα, αλλά η πορεία στην Ευρώπη χαρίζει καταξίωση. Έτσι, καταξιώνονται οι ομάδες, με μεγάλες νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους. Η ομάδα φέτος απέκλεισε την Ατλέτικο, τη νίκησε δύο φορές και αν είχε νικήσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν, θα είχε τερματίσει και πρώτη στον όμιλό της».

Για τα σχόλεια που απέσπασε ο Άρης στην κλήρωση:

«Οι νίκες μας έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση. Εγώ, βέβαια, έφτασα βέβαια καθυστερημένα στη Νιόν, καθυστερήσαμε στο αεροδρόμιο, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Σίτι και κάποιοι άνθρωποι από το επιτελείο της, μας περίμεναν. Είναι ενδεικτικό ότι μας αντιμετώπισαν σαν μεγάλο σύλλογο και μας έδωσαν συγχαρητήρια. Κάνει μεγάλη αίσθηση η ανοδική πορεία του Άρη, η οποία ξεκίνησε από τον αποκλεισμό της Σαραγόσα. Ας μην ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε μέσα από 250 ομάδες αυτήν την πορεία. Στο Europa League παίζουν και πρωταθλήτριες ομάδες. Η UEFA προσέχει πάρα πολύ ορισμένα πράγματα σε αυτό το θεσμό. Για παράδειγμα, έγινε θέμα η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για δύο λεπτά, ώστε να καθαριστεί το γήπεδό μας από τα χαρτάκια. Το Europa League είναι ένας θεσμός που τον προσέχει πολύ η UEFA. Ο Πλατινί τον προσέχει περισσότερο, γιατί θεωρεί ότι σε αυτόν συμμετέχουν ομάδες με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες, ενώ στο Champions League συμμετέχουν ομάδες, που βγαίνουν πρωταθλήτριες στη χώρα τους . Αν το καλοκαίρι, λίγο ύστερα αφότου ο Άρης ξεκίνησε την προετοιμασία του, είχε αποκλειστεί από τη Γιαγκελόνια, θα είχαμε θρήνο, όπως τότε με την κροατική ομάδα. Ο Άρης, όμως, ήταν έτοιμος και απέκλεισε την πρωτοπόρο του Πολωνικού Πρωταθλήματος. Όσα κι αν ακούστηκαν για τη Γιαγκελόνια, είναι η ομάδα που νίκησε δύο φορές τη Λεχ Πόζναν. Αυτήν την ομάδα, λοιπόν, αποκλείσαμε πρώτη και μετά την Αούστρια Βιέννης, φτάνοντας στους επόμενους αντιπάλους μας».

Για την αναμέτρηση με την Σίτι:

«Δε θέλω να φανεί ότι δίνω τόνο μεγάλης αισιοδοξίας, αλλά πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το έδειξε. Μπορεί να παίξει απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και θα πάει για την πρόκριση. Έχουμε βλέψεις, έχουμε μαζέψει υλικό και θεωρούμε ότι ο Άρης μπορεί να περάσει. Ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος θα είναι κατά πολύ καλύτερος και ο Άρης θα είναι έκπληξη, τόσο αγωνιστικά, όσο και στη συγκομιδή των βαθμών. Θα είναι πολύ καλύτερος από ό,τι πιστεύουμε. Το ποδόσφαιρο έχει και αστάθμητους παράγοντες, την ατυχία, την κακή ημέρα του ποδοσφαιριστή, τη διαιτησία. Αν είσαι συγκεντρωμένος και δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα άλλο, μπορείς να υποσκελίσεις όλους αυτούς τους παράγοντες».

Για το Κλεάνθης Βικελίδης:

«Το γήπεδο πληροί τις προϋποθέσεις, σε γενικές γραμμές. Δε θα μπορούσαμε, όμως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αγωνιστούμε στο Champions League. Πρέπει τώρα, σε αυτή τη φάση, να κάνουμε αλλαγές στα δημοσιογραφικά και να αυξήσουμε τις θέσεις τους, όπως επίσης να αυξήσουμε και τις θέσεις πάρκινγκ. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να είναι άδειοι οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο. Αλλιώς δε θα γίνει το παιχνίδι. Γενικώς, είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους, γιατί ο Άρης μεγαλώνει και διατρανώνεται όσο περνούν τα χρόνια».

πηγή: gazzetta