Ο Δημήτρης Τσιάμης που τερμάτισε στην 6η θέση (αλλά κατέθεσε ένσταση για άλμα του που ακυρώθηκε και αν δικαιωθεί θα πάρει κι εκείνος μετάλλιο) στον τελικό του τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανέφερε πως η ελληνική αποστολή δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων μετά την τραγωδία των Τεμπών.

«Πήραμε μία χαρά τουλάχιστον οι Έλληνες να έχουμε ένα μετάλλιο», είπε και συνέχισε: «Το μόνο που συζητούσε όλη η ομάδα με το που φτάσαμε ήταν για το ατύχημα που έγινε και για τον άδικο χαμό όλων των παιδιών. Μόνο αυτό συζητούσαμε, δεν άκουγες τίποτα άλλο. Ξεχάσαμε τους αγώνες και επικεντρωθήκαμε μόνο σε αυτό».

«Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες ότι τους σκεφτόμαστε από εδώ με τις προσπάθειές μας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μπας και ελαφρύνουμε λίγο τον πόνο τους που είναι σίγουρα αβάσταχτος. Ελπίζω το μετάλλιο του Νίκου και οι προσπάθειες οι δικές μου να τους έδωσαν έστω λίγη χαρά», είπε ο 41χρονος Έλληνας αθλητής, ο γηραιότερος που πήρε μέρος σε τελικό στο τριπλούν στο θεσμό.

Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει λίγη χαρά στην Ελλάδα»

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής και το 35ο της «γαλανόλευκης» στην ιστορία της στο θεσμό. Μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο Έλληνας άλτης υπογράμμισε πως το κλίμα στις τάξεις της ελληνικής ομάδας είναι βαρύ με τους πάντες να σκέφτονται τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειές τους.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ πως ελπίζει αυτό το μετάλλιο να χαρίσει κάποιες στιγμές χαράς στη χώρα μας, τονίζοντας πως η τραγωδία στα Τέμπη επηρέασε όλα τα μέλη της αποστολής.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μάς άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μια μικρή χαρά σε όλους τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έπειτα μίλησε για το πως αντέδρασε η ελληνική αποστολή όταν έμαθε για το πολύνεκρο δυστύχημα. «Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Εγώ δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Όλοι μας ήμασταν συγκλονισμένοι. Για όλους μας το κλίμα είναι πολύ βαρύ αυτές τις μέρες. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας», τόνισε.

Όσο για την προσπάθειά του, δήλωσε: «Ήμουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα».