Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου (25/2) δεν ήταν φυσικά καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό αφού δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, αλλά υπήρχαν κι άλλα άσχημα νέα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν οριστικά τη μάχη της ομάδας για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τους πράσινους με στόχο τη νίκη που θα τους έφερνε στο -2 από την κορυφή αλλά τελικά παρέμειναν στο -5, το οποίο μπορεί να γίνει -6 αν η ΑΕΚ νικήσει στο εξ αναβολής παιχνίδι της με τον Ατρόμητο. Και η ΑΕΚ είναι η ομάδα που οι Πειραιώτες θα βρουν σύντομα μπροστά τους. Παρά την αναβολή του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 1, στις 12 Μαρτίου. Σε αυτό το παιχνίδι, έτσι όπως είναι η βαθμολογία, για τον Ολυμπιακό είναι υποχρεωτική η νίκη. Ούτε καν ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας, αντιθέτως, μάλλον θα βγει οριστικά από τη μάχη του τίτλου, αφού θα μπει στα πλέι οφ με διαφορά που θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί.

Το γεγονός, επομένως, ότι ο Μίτσελ μπορεί να μην έχει στη διάθεσή του σε αυτό το παιχνίδι τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος κόντρα στον Παναθηναϊκό τα πήγε εξαιρετικά βοηθώντας τα μέγιστα στο να εξαφανιστεί ο Μπερνάρ, είναι πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα για τους ερυθρόλευκους, οι άνθρωποι των οποίων πίστευαν ότι ο Γάλλος χαφ δεν έχει κάτι σοβαρό αλλά τελικά οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι θα πρέπει να μείνει εκτός για ένα 10ήμερο.

Οριακά, επομένως, θα προλάβει, αν προλάβει, το ντέρμπι στην OPAP Arena ακριβώς πριν την έναρξη των πλέι οφ, όπου θα κριθεί η μάχη του τίτλου. Για τον Ολυμπιακό, όμως, μπορεί να κριθεί εκείνη την ημέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια αν ηττηθεί.