Σε ένα παιχνίδι… χωρίς άμυνες, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 5-3 την Αλ Χιλάλ και είναι για 8η φορά στην κορυφή του κόσμου αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Βινίσιους και Βαλβέρδε που πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Μπενζεμά.

Το μάθαμε ως Διηπειρωτικό Κύπελλο αλλά εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων προκειμένου να εκπροσωπούνται όλες οι ήπειροι. Γεγονός που έχει ως συνέπεια να πέσει το αγωνιστικό επίπεδο και να χαθεί σημαντικό μέρος της αίγλης του τίτλου. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας τίτλος, οπότε όποιος συμμετέχει προφανώς και προτιμά να τον κατακτήσει παρά να αδιαφορήσει. Και δεν θα μπορούσε, φυσικά, να αποτελέσει εξαίρεση η Ρεάλ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Αλ Χιλάλ και το επιβεβαίωσε και στο γήπεδο, αν και οι αντίπαλοι αντιστάθηκαν περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Την ήττα, όμως, δεν την απέφυγαν τελικά.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ για τους Μαδριλένους ο Βινίσιους και λίγα λεπτά μετά, στο 18′, ήρθε και το 2-0 από τον Βαλβέρδε, με την Αλ Χιλάλ να μειώνει σε 2-1 στο 26′ με τον Μαρέγκα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, για να δοθεί η συνέχεια στο δεύτερο: 3-1 στο 54′ ο Μπενζεμά, 4-1 στο 58′ ξανά ο Βαλβέρδε.

Η Αλ Χιλάλ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μείωσε σε 4-2 στο 63′ με τον Βιέτο, αλλά στο 69′ ήρθε το 5-2 από τον Βινίσιους για να κριθούν οριστικά τα πάντα. Το μόνο που κατάφεραν οι ηττημένοι από εκεί και πέρα ήταν να μειώσουν σε 5-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, στο 79′ με το δεύτερο γκολ του Βιέτο.