Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη με 93-73 επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη που τον κράτησε στην κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 15-7 με τον προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του.

Μετά την ολοκλήρωση του ματς ο έμπειρος Έλληνας κόουτς, μίλησε για την πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του και την υπομονή που έδειξαν, αλλά και την ανθεκτικότητά τους στα δύσκολα, συμπεριλαμβανομένης και της «καυτής» ατμόσφαιρας που επικρατούσε στην έδρα του τουρκικού συλλόγου.

«Εκτιμώ αυτή τη νίκη, πάντα είναι δύσκολο εδώ σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είχαμε υπομονή, πήραμε τα ριμπαόυντ, πολύ καλή η άμυνά μας στην πρώτη περίοδο και αυτό κάναμε και στο υπόλοιπο παιχνίδι Στην τέταρτη περίοδο χάσαμε κάπως το μυαλό μας, αλλά το σουτ του Ουόκαπ τελείωσε το ματς. Προσεγγίζουμε διαφορετικά κάθε ματς», ανέφερε.

Από τη μεριά του ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην… απόλαυση που δίνουν στους παίκτες του Ολυμπιακού τέτοιες εμφανίσεις. «Εκεί που μέτρησαν όλα, ήταν όταν μας πλησίασαν και κάναμε κάποια πράγματα σωστά, αντιδράσαμε. Γενικά τα κάναμε όλα σωστά, σε όλο το ματς. Συγχαρητήρια στους προπονητές μας, απολαμβάνουμε τις νίκες μας. Μία θα σκοράρω εγώ, μία θα σκοράρει ο Βεζένκοβ, δεν έχει σημασία. Απόψε μας έλειψε ο Σλούκας», τόνισε χαρακτηριστικά ο φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά που έβαλε 21 πόντους.

Ο επίσης πρωταγωνιστής Αϊζέια Κάνααν, δήλωσε: Η νίκη ήρθε με ομαδική δουλειά, κάναμε αυτό που έπρεπε. Με έβρισκαν οι συμπαίκτες μου και σκόραρα. Πήραμε μία νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ. Εγώ βοηθάω την ομάδα όπως μου ζητηθεί. Εδώ υπάρχει πάντα πολλή φασαρία και είναι δύσκολο να παίζεις, όμως μου αρέσει ο κόσμος της Φενέρμπαχτσε».

Ιτούδης: Πολύ μακριά από τον Ολυμπιακό

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης, πάλι, υποκλίθηκε στην ποιότητα του Ολυμπιακού και στο επίπεδο που αγωνίζεται. «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα. Έβαλε 17 τρίποντα με 60% ευστοχία κι αυτό τα λέει όλα. Έχουμε να διανύσουμε ακόμα πολλά μίλια για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο» ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού.