Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-0 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά τένις Australian Open. Εκεί θα αναμετρηθεί με τον Τόμι Πολ (27/1) «κυνηγώντας» ακόμη μια συμμετοχή στον τελικό του θεσμού. Όταν ρωτήθηκε για τους πιθανούς αντιπάλους του σε περίπτωση που διεκδικήσει το 10ο Australian Open της καριέρας του, ο «Νόλε» πρώτα ξεχώρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά στη συνέχεια ξέχασε πως έχουν παίξει μαζί σ’ έναν τελικό Grand Slam.

Το 2021, ο Σέρβος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Roland-Garros με 3-2 σετ σε ματς όπου ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0 σετ. Αυτός παραμένει ο μοναδικός τελικός ενός major που έχει παίξει ο 24χρονος «Στεφ».

«Ξέρω ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πιθανώς ο πιο έμπειρος από όλους τους πιθανούς αντιπάλους στις τελικές φάσεις των Grand Slams, αλλά νομίζω πως δεν έχει παίξει σε κανέναν τελικό», είπε ο 35χρονος Τζόκοβιτς και αυτομάτως άρχισε να… διαβάζει την αίθουσα Τύπου και τις αντιδράσεις που έβλεπε από τους εκπροσώπους του Τύπου. «Κάνω λάθος;» είπε και αφού υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να τον διορθώσουν, ο Τζόκόβιτς τόνισε: «Έκανα (λάθος) ε;».

Του εξήγησαν «πως ο τελικός στο Παρίσι ήταν ένα πολύ καλό ματς. Έκανες την ανατροπή ενώ βρισκόσουν πίσω με δύο σετ» και τότε ο Τζόκοβιτς άρχισε να θυμάται. «Ω, ναι σωστά, σωστά…», προκαλώντας τα γέλια στην αίθουσα. Όχι πως είναι και… απίθανο να ξέχασε κιόλας. Άλλωστε εκείνο το Roland-Garros ήταν μόλις ένα από τα συνολικά 21 Grand Slams που έχει κατακτήσει στην καριέρα του. «Λάθος μου, λάθος μου. Συγγνώμη», είπε στο τέλος ο Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Κάρεν Κατσάνοφ στον ημιτελικό τα ξημερώματα της Παρασκευής (όχι πριν από τις 05:00, 27/1). Αυτή είναι η 3η σερί παρουσία του στην τελική 4άδα του τουρνουά και τέταρτη συνολικά. Στόχος του να κάνει το βήμα και να παίξει στον τελικό ακόμη ενός major.