Με το κεφάλι ψηλά αποχώρησαν από το διπλό του Australian Open οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκαν στα σημεία από τους Γουέσλι Κούλχοφ και Νιλ Σκάπσκι, Νο1 του ταμπλό, με 7-6(6), 4-6, 7-6(7).

Τόσο ο Στέφανος όσο και ο Πέτρος έπαιξαν πολύ καλά και σέρβιραν πολύ καλά. Ενδεικτικό το ότι μετά από τα 3 break points που αντιμετώπισαν στο 1ο game του ματς, όπου βρέθηκαν πίσω με 0-40 αλλά επέστρεψαν, δεν αντιμετώπισαν άλλο break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε break γενικά στο ματς!

Το 1ο σετ κρίθηκε σε ένα πολύ κλειστό tie-break, στο οποίο οι δυο Έλληνες πήγαιναν πόντο πόντο με τους κορυφαίους του ταμπλό μέχρι το 6-6. Εκεί οι Κούλχοφ και Σκούπσκι έκαναν ένα πολύ σημαντικό mini-break και τελικά κέρδισαν το tie-break με 8-6.

Στο 2ο σετ οι αδερφοί Τσιτσιπά βρήκανε το break και πέρασαν μπροστά με 4-2, για να διατηρήσουν τον έλεγχο έως το τέλος, κατακτώντας το με 6-4. Ακολούθησε ένα ακόμα πολύ κλειστό σετ, στο οποίο καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασε σε break point.

Oι αδερφοί Τσιτσιπά προηγήθηκαν με 3-0 στο tie-break 10 πόντων που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, χάρη σε ένα διπλό λάθος του Σκούπσκι. Οι πολύ έμπειροι Κούλχοφ και Σκούπσκι ωστόσο, που μοιράζονται το Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, κατάφεραν να κερδίσουν τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους και να περάσουν μπροστά με 7-5.

Μετά απ’ αυτό διατήρησαν το προβάδισμα και τελικά ολοκλήρωσαν το tie-break στο 10-7, για να «κλειδώσουν» μετά από δύο ώρες και 45 λεπτά μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open, παραμένοντας ζωντανοί στο κυνήγι του 1ου τους Grand Slam τίτλου.