Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Άρη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να αφήσει πίσω του την ήττα από τον ΠΑΟΚ και ακριβώς αυτό έκανε, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 χάρη στα γκολ των Μανού Γκαρθία και Φαμπιάνο στο πρώτο ημίχρονο και του Καμάτσο στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Βόλο και να βρίσκεται πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν επηρεασμένοι ψυχολογικά από την ήττα στην Τούμπα πριν λίγα 24ωρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο 15λεπτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να περάσει χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, αλλά στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το 19′ τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Μανού Γκαρθία με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και λίγα λεπτά μετά, στο 23′, ο Νταρίντα πήγε για το 2-0 αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά και κράτησε όρθια την ομάδα του. Στο 32′, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Αρκάδες και ακόμη καλύτερα για τους Θεσσαλονικείς, αφού ο Φαμπιάνο από κοντά, μετά το γύρισμα του Νταρίντα, έγραψε το 2-0.

Ο Άρης, επομένως, πήγε στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας βάλει βάσεις νίκης και στο β’ μέρος ήταν ο Αστέρας αυτός που μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο φάσεις για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Κουέστα, όμως, απέκρουσε το σουτ του Τιλίκα στο 56′ μετά τη σέντρα του Σίτο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καστάνιο με κεφαλιά, μετά το κόρνερ, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 62′, ο Κρέσπι σκόραρε στην αντεπίθεση μετά την πάσα του Γκαρντάφσκι αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τους Θεσσαλονικείς να ελέγχουν στη συνέχεια την κατάσταση, να παγώνουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να παίρνουν τη νίκη με 2-0, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στην 5η θέση πλέον, στο +2 από τον Βόλο που έπεσε στην 6η.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Νταρίντα (77′ Ιτούρμπε), Ματέο, Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία (66′ Νταμπό), Γκρέι (70′ Καμάτσο).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Μουνάφο (86′ Κωστέας), Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο (46′ Γκαρντάφσκι), Τιλίκα, Σίτο (76′ Ριέρα), Κρέσπι (86′ Καπίγια).