Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανάρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram πανηγυρίζοντας για την πρόκριση της Ελλάδας στο Final 4 του τουρνουά τένις εθνικών ομάδων που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία.

Η «γαλανόλευκη» ξεπέρασε με 3-2 νίκες το εμπόδιο της Κροατίας στον τελικό της πόλης του Περθ και τώρα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στις 6 και 7 Ιανουαρίου για μια θέση στον τελικό. Σε περίπτωση που περάσει θα αντιμετωπίσει μια εκ των ΗΠΑ – Πολωνίας για το τρόπαιο.

«Πάμε Ελλάδα», έγραψε ο Έλληνας πρωταθλητής που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις ως τώρα στη διοργάνωση έχοντας τρεις νίκες στο μονό των ανδρών απέναντι στους αντιπάλους του από τη Βουλγαρία, το Βέλγιο και την Κροατία. Ισάριθμες νίκες έχει και στο μικτό διπλό με παρτενέρ τη Μαρία Σάκκαρη. Στο ίδιο μήνυμα ανέβασε και φωτογραφία του με τους δύο τους να φορούν τα μετάλλια των νικητών μετά από το ματς με την Κροατία. «Τα λέμε στο Σίδνεϊ», έγραψε σε δική της ανάρτηση στα social media, η Σάκκαρη.

«Περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα»

Μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης οι δύο κορυφαίο Έλληνες τενίστες μίλησαν για την επιτυχία τους. «Είμαι χαρούμενη και περήφανη για αυτή την ομάδα. Είναι το πρώτο τουρνουά της χρονιάς, δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα ήμασταν, αλλά όπως φαίνεται είμαστε καλά», είπε η Μαρία Σάκκαρη και συνέχισε αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Στέφανο Τσιτσιπά:

«Από την πρώτη φορά σε αυτό το court τα παιχνίδια μας έκαναν “κλικ”, γνωριζόμαστε καλά, έχουμε εξαιρετική χημεία και αυτό είναι το κλειδί. Σημαντικό, βέβαια, είναι ότι εξελισσόμαστε και ως παίκτες, αυτό μας κάνει να παίζουμε και καλύτερα στο μικτό διπλό».

Από τη μεριά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα. Θέλω να τους συγχαρώ γιατί τα έδωσαν όλα σήμερα. Είχαν μπει οι βάσεις από τις αναμετρήσεις μας στο Hopman Cup. Είναι μια τρομερή βραδιά και ο κόσμος εδώ δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα. Έλληνες και Κροάτες ήρθαν εδώ και τα έδωσαν όλα».

Για την στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων μίλησε και η Σάκκαρη. «Το Australian Open είναι το Grand Slam μας και κάθε τουρνουά στην Αυστραλία είναι σα να παίζουμε εντός έδρας. Η υποστήριξη των Ελλήνων και το τρόπος που μας φέρονται είναι ξεχωριστός και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε φοβερή κουλτούρα, μεγάλη καρδιά και κόσμο που αγαπούν την πατρίδα τους. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο, είμαι σίγουρη για την υποδοχή στο Σίδνεϊ».

Τέλος, για την αναμέτρηση με την Ιταλία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Ετοιμαζόμαστε ήδη, πνευματικά είμαστε ήδη εκεί. Είμαι περήφανος για την ομάδα, είμαστε μαχητές. Το πρώτο βήμα εδώ στο Περθ θα μείνει αξέχαστο, είμαι χαρούμενος που το κάναμε εδώ. Θα είμαστε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας θα είναι εδώ. Έχει κάτι ξεχωριστό και ελπίζουμε να ερχόμαστε εδώ για χρόνια».