Το σερί πέντε νικών της Άρσεναλ έλαβε τέλος στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νιούκαστλ που έληξε 0-0, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στο -5 από την κορυφή της Premier League, την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικούσε με 3-0 τη Μπόρνμουθ, με αποτέλεσμα να πατάει ακόμη πιο γερά στην 4άδα πλέον.

Η τελευταία φορά που η Άρσεναλ δεν είχε σκοράρει σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν τον Μάιο του 2022, όταν είχε ηττηθεί με 2-0 από τη Νιούκαστλ. Φέτος είχε βρει δίχτυα και στα 16 προηγούμενα παιχνίδια αλλά στο 17ο, με αντίπαλο ξανά τις «καρακάξες», στο Λονδίνο αυτή τη φορά, έμεινε άσφαιρη.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έτσι υποχρεώθηκε σε απώλεια βαθμών με το τελικό 0-0, πράγμα που σημαίνει ότι η Σίτι του Γκουαρδιόλα έχει πλέον την ευκαιρία, αφού έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, να μειώσει στο -5 και να μπει και πάλι δυναμικά στη μάχη του τίτλου.

Εύκολη νίκη η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, δεν είναι στη μάχη του τίτλου αλλά σε αυτή για την έξοδο στο Champions League και πείθει όλο και περισσότερο ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ υποδέχθηκε τη Μπόρνμουθ και άνοιξε το σκορ στο 23′ με τον Κασεμίρο, για να ακολουθήσουν το 2-0 από τον Σο στο 49′ και το 3-0 από τον Ράσφορντ στο 86′.

Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήγαν στους 35 βαθμούς, όσους έχει και η Νιούκαστλ με την οποία μοιράζονται την 3η θέση, αφήνοντας στο -5 την 5η Τότεναμ.