«Άγκυρα» στο λιμάνι έως το 2025 έριξε ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν υπέγραψε σήμερα (2/1) μονοετή επέκταση συμβολαίου με τους «ερυθρόλευκους». Ο άσος των «ερυθρόλευκων» συναντήθηκε το μεσημέρι με τους προέδρους της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, και έδωσαν τα χέρια, ενώ ακολούθησε η υπογραφή νέου αναπροσαρμοσμένου συμβολαίου.

O 27χρονος φόργουορντ είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2024. Οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός του έκαναν αναπροσαρμογή-αύξηση στις αποδοχές του, που φέρεται να τριπλασιάζει την προηγούμενη αμοιβή του που ανερχόταν στις 500.000 ευρώ, την οποία και αποδέχτηκε, ενώ την ίδια ώρα συμφώνησε να αυξηθεί και το ποσό του όρου «buy-out» για το NBA.

Μάλιστα, το ποσό που αναμένεται πλέον να πάρει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που ο Βεζένκοφ φύγει για το NBA ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ που είναι και το μάξιμουμ «buy-out» που μπορεί να δώσει μια ομάδα από την καλύτερη λίγκα του κόσμου.

Ο ίδιος ο Βεζένκοφ με μήνυμά του λίγο μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό έως το 2025, ευχαρίστησε τους προέδρους του Ολυμπιακού, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ενώ τόνισε ότι δεν είχε κανένα ενδοιασμό για το που θα συνέχιζε την καριέρα του.

«Ξεκίνησε ως ευκαιρία. Γρήγορα έγινε σπίτι μου και τώρα μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι μου και το μέρος που ανήκω. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους του Ολυμπιακού, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και όλο τον οργανισμό για την εμπιστοσύνη.

Ειδικές ευχαριστίες στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που είναι πάντα δίπλα μου και μου δίνουν ώθηση. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς οπαδούς μας για την υποστήριξη. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο φόργουορντ των Πειραιωτών,

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος προ ημερών αναδείχτηκε και κορυφαίος αθλητής για το 2022 στη πατρίδα του Βουλγαρία έχει την τρέχουσα σεζόν στη Euroleague 19,2 πόντους, 7,2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα μέσο όρο και έχει υψηλές πιθανότητες ν’ αναδειχτεί και MVP στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Στην Basket League, ο Σάσα Βεζένκοφ μετρά 17,2 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα.