Ενα από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αλλά και ένας εκ των πρωταγωνιστών της Αργεντινής στην ιστορική πορεία της «αλμπισελέστε» μέχρι την κατάκτηση του τίτλου ήταν χωρίς αμφιβολία ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ο 30χρονος τερματοφύλακας δέχθηκε έντονη κριτική αμέσως μετά τον τελικό με τη Γαλλία για τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίσει το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα του Μουντιάλ, κριτική η οποία πάντως δεν φάνηκε να τον ενοχλεί ιδιαίτερα.

Λίγες εβδομάδες μετά από την κατάκτηση του τροπαίου από την Αργεντινή, ο Μαρτίνες βρήκε ακόμα έναν τρόπο… ιδιαίτερο τρόπο να απασχολήσει τα Μέσα. Συγκεκριμένα, ο κίπερ της Άστον Βίλα προχώρησε στην αγορά ενός εκπαιδευμένου σκύλου ράτσας Μαλινουά έναντι του ποσού των 20 χιλιάδων λιρών.

Ο λόγος; Όπως αποκαλύπτουν βρετανικά δημοσιεύματα, η αποστολή του σκύλου-φύλακα είναι η προστασία του χρυσού μεταλλίου από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Βελγικά Μαλινουά – εκτός των άλλων – είναι εξαιρετικοί φύλακες, ενώ μπορεί να τα συναντήσει κανείς τόσο στην Αστυνομία, όσο και στον στρατό.