Η Πορτογαλία ρίχνεται στη «μάχη» της φάσης των «16» του Μουντιάλ 2022 απόψε (6/12, 21:00) κόντρα στην Ελβετία στο «Lusail Iconic Stadium» και ο προπονητής της Φερνάντο Σάντος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπειτα από το ξέσπασμα του «CR7» προς τον πάγκο όταν έγινε αλλαγή στην ήττα με 2-1 από τη Νότια Κορέα.

Οι κάμερες έπιασαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίζει και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του, φέρεται να είπε όταν ενημερώθηκε ότι πρόκειται να αντικατασταθεί: «Γιατί τόση βιασύνη, άντε γ…». Λίγο μετά ξέσπασε πάνω σ’ έναν παίκτη της Νότιας Κορέας λέγοντας του να σκάσει όταν εκείνος του ζήτησε να κάνει πιο γρήγορα.

Μιλώντας επί του θέματος στη συνέντευξη Τύπου, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε πως δεν του άρεσε η συμπεριφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την αλλαγή του στο ματς με τη Νότια Κορέα και άφησε ανοιχτό να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε άλλον ποδοσφαιριστή.

«Είδα τις εικόνες και δεν μου άρεσαν. Δεν μου άρεσαν καθόλου. Όλα έχουν τελειώσει σχετικά με το ζήτημα. Αυτά τα θέματα λύνονται κατ’ ιδίαν. Λύθηκε και όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι», ανέφερε ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει σε άλλον παίκτη το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Αποφασίζω ποιος θα είναι αρχηγός στο γήπεδο. Ακόμα δεν ξέρω ποιοι θα ξεκινήσουν», είπε.

Στο μεταξύ, ούτε και οι συμπατριώτες του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ικανοποιημένη με τη συμπεριφορά, αλλά και την απόδοσή του. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η πορτογαλική αθλητική εφημερίδα «A Bola», το 70% των χρηστών της δεν επιθυμεί να τον δει βασικό κόντρα στην Ελβετία.

Παράλληλα, όμως, ο «CR7» τις τελευταίες ώρες έγινε viral εξαιτίας της πιθανής συμφωνίας του με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο υποτιμούσε τον Τσάβι, νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, όταν εκείνος ακόμη κολλούσε τα τελευταία… ένσημα στην Αλ Σαντ του Κατάρ, με αφορμή μια δήλωση του Τσάβι ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερος. «Ναι, έχει πάρει Μουντιάλ και πολλούς τίτλους, αλλά όχι τη Χρυσή Μπάλα οπότε τι ξέρει… Η συμμετοχή του στο παιχνίδι ήταν ελάχιστη, τώρα παίζει στο Κατάρ», έλεγε τότε.