Μετά τη νίκη κόντρα στη Νότια Κορέα με 4-1 και την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ 2022 οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου Stadium 974 με πανό για τον Πελέ, ο οποίος περνάει δύσκολες ώρες.

Οι παίκτες της Βραζιλίας δεν ξέχασαν τον Πελέ και τη μάχη που δίνει καθώς τις τελευταίες μέρες βρίσκεται ξανά στο νοσοκομείο και του αφιέρωσαν τη νίκη. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο Νεϊμάρ, το «10» της Βραζιλίας και ο μεγαλύτερος παίκτης που έβγαλε η Σάντος μετά τον Πελέ εκείνος που έβγαλε το πανό και το κουβάλησε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ίδιος ο «Βασιλιάς» λίγο πριν την αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα στους «16» του Μουντιάλ 2022 είχε στείλει μήνυμα υποστήριξης στη «Σελεσάο» λέγοντας ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη εκεί την περασμένη εβδομάδα καθώς μάχεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο 82χρονος Πελέ, με μια ανάρτησή του στο Instagram θέλησε να εμπνεύσει τους παίκτες της Βραζιλίας με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία, όταν τότε έφηβος συγκλόνισε τον κόσμο οδηγώντας την ομάδα στον πρώτο της τίτλο.

«Θα παρακολουθήσω τον αγώνα από εδώ στο νοσοκομείο και θα στηρίζω τον καθένα από εσάς», είπε ο Πελέ.

«Είμαστε σε αυτό το ταξίδι μαζί. Καλή τύχη στη Βραζιλία μας!».

Ο Πελέ υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 και λαμβάνει τακτική νοσοκομειακή περίθαλψη.

Νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα για να αξιολογηθεί εκ νέου η θεραπεία του και επίσης νοσηλεύεται για λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με ιατρικές εκθέσεις, ενώ δημοσιεύματα στη Βραζιλία ανέφεραν ότι εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω Covid-19.

Ο Πελέ έπαιξε ως επιθετικός στη Βραζιλία και στις ομάδες της Σάντος και του Κόσμου Νέας Υόρκης, κατέκτησε με τη Βραζιλία τρεις φορές- το 1958, το 1962 και το 1970- το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα κατόρθωμα που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει πετύχει.

Η Βραζιλία επιδιώκει να κατακτήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο στο Κατάρ.

Οι δύο κόρες του δήλωσαν το βράδυ της Κυριακής (4/12), ότι η κατάσταση της υγείας του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν ενέχει «κίνδυνο» και είναι αισιόδοξες για την επιστροφή του στο σπίτι.

Πάρτι των παικτών της «Σελεσάο» με χορό και τραγούδι μπροστά στους οπαδούς

Μετά την ύψωση του πανό για τον Πελέ οι παίκτες της «Σελεσάο» κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα που ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί τους. Με τραγούδια και χορό και τους Νεϊμάρ και Ντάνι Άλβες σε πρώτο πλάνο, το πάρτι ξεκίνησε αμέσως, με ποδοσφαιριστές και οπαδούς να δείχνουν πώς γιορτάζει η Βραζιλιάνικη ψυχή.

Νωρίτερα στον χορό μπήκε και ο Τίτε. Συγκεκριμένα μετά το γκολ του Ριτσάρλισον, το τρίτο της Βραζιλίας, ο επιθετικός της Βραζιλίας αφού πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του, έτρεξε προς τους αναπληρωματικούς και τον ομοσπονδιακό προπονητή για να χαρεί μαζί τους. Γύρω του σχηματίστηκε ένας κύκλος, με τον Ριτσάρλισον να δείχνει στον προπονητή του χορευτικές κινήσεις και εκείνος να ακολουθεί.