Η Πολωνία είχε μια «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα της στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Μεξικό, αλλά το ματς έμεινε στο 0-0 στο «974 Stadium» με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να είναι ο μοιραίος παίκτης της καθώς αστόχησε σε πέναλτι.

Ο στράικερ της Μπαρτσελόνα κέρδισε την εσχάτη των ποινών στο 55′ έπειτα από τράβηγμα του Μορένο με την παράβαση να υποδεικνύεται αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε χρήση του VAR. Ο Λεβαντόφσκι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά ο Μεξικανός τερματοφύλακας Μέμο Οτσόα σταμάτησε την προσπάθειά του.

Μετά την λήξη του ματς ο έμπειρος επιθετικός ζήτησε συγγνώμη από τους Πολωνούς οπαδούς μέσω των social media. Χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram: «Παίξαμε έξυπνα και έπρεπε να νικήσουμε. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για μένα να το δεχτώ. Συγνώμη, ευχαριστώ για την στήριξη. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την πρόκριση».

Ο 34χρονος συνεχίζει να μην έχει γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό ήταν το 4ο παιχνίδι του στο θεσμό. Επιπλέον, αυτό ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτί του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε ισάριθμες εκτελέσεις. Προηγουμένως είχε εκτελέσει και χάσει πέναλτι κόντρα στην Αλμερία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα της La Liga.

Η Πολωνία θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο το ερχόμενο Σάββατο (26/11) και θα αντιμετωπίσει τη Σαουδική Αραβία που έκανε τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2022 ως τώρα, καθώς νίκησε με 2-1 την Αργεντινή στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου γκρουπ.