Η Δανία ήταν το φαβορί αλλά η Τυνησία ήταν αξιόμαχη και το έδειξε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που έληξε χωρίς γκολ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2022, αφού σε αυτό το διάστημα είχε φάσεις για να σκοράρει, όπως είχαν και οι Σκανδιναβοί στο β’ μέρος, όταν ο Κορνέλιους βρήκε δοκάρι από το… μισό μέτρο.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 11′ και να είναι για την Τυνησία, με το σουτ του Ντράγκερ που κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ και ενώ ο Σμάιχελ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Γενικά οι Τυνήσιοι πατούσαν καλύτερα, έχοντας μπλοκάρει τους Δανούς στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μη νιώθουν κάποια απειλή. Και αυτό δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, διάστημα στο οποίο οι Σκανδιναβοί είχαν σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία, όπως δείχνει και το γεγονός ότι δεν είχαν κάποια φάση.

Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά ήρθαν και οι φάσεις. Με την αρχή να γίνεται στο 24′, όταν ο Τζεμπαλί έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, αλλά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Η συνέχεια ήρθε στο 39′ με το άστοχο σουτ του Λαϊντουνί από πλάγια θέση εντός περιοχής και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή του 42ου λεπτού, όταν ο Τζεμπαλί βρέθηκε απέναντι από τον Σμάιχελ που έκανε μεγάλη απόκρουση.

Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ και με τη Δανία να χάνει στο 45′ με τραυματισμό τον Ντιλέινι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ντάμσγκααρντ. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για τους Δανούς, αλλά στην επανάληψη η απόδοσή τους βελτιώθηκε και μετά το γκολ του Σκοβ Όλσεν που σωστά ακυρώθηκε στο 55′ για οφσάιντ, ήρθαν και οι ευκαιρίες.

Η πρώτη ήταν στο 69′ και ήταν η καλύτερη στιγμή των «ρόλιγκανς» στο παιχνίδι ως εκείνη τη στιγμή, με τον Έρικσεν να σουτάρει με το αριστερό και τον Ντάμεν να αποκρούει ωραία με το ένα χέρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 70′, η Δανία άγγιξε το γκολ αλλά ο Κορνέλιους κατάφερε να βρει δοκάρι αγγίζοντας τη μπάλα με το κεφάλι… μισό μέτρο από την εστία!

Αυτή ήταν η φάση στην οποία οι Δανοί μπορούσαν να σκοράρουν και δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού στο 93′ ο Ντάμεν έκανε μεγάλη επέμβαση σε σέντρα-σουτ του Λίντστρομ.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κίερ (65′ Γένσεν), Α.Κρίστενσεν, Μέλε, Ντιλέινι (45′ Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Ρ. Κρίστενσεν, Ντόλμπεργκ (65′ Κορνέλιους), Σκόβ Όλσεν (65′ Λίντστρομ).

Τυνησία: Ντάμεν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Ντράγκερ (88′ Κεχρίντα), Σχιρί, Λαϊντουνί, Αμπντί, Σλιμάν (67′ Σλίτι), Μσακνί (79′ Μεζμπρί), Τζεμπάλι (79′ Κενίσι).