Η Εθνική Αγγλίας, μέσω των δηλώσεων του αρχηγού της, Χάρι Κέιν, υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα ότι το περιβραχιόνιό της στο Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ θα ήταν πολύχρωμο ως ένδειξη στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά η FIFA ξεκαθάρισε οριστικά ότι απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Η εθνική Αγγλίας ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το περιβραχιόνιο στο πλαίσιο της καμπάνιας «One Love» αλλά η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία εξαρχής ήταν αντίθεση, έκανε οριστικά ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Η FIFA ήταν σαφής προς την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι δεν επιτρέπει καμία αλλαγή εξοπλισμού, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τους Άγγλους να δέχονται με δυσαρέσκεια τα νέα.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες των «τριών λιονταριών» θέλουν να στείλουν ένα κοινωνικό μήνυμα στους αγώνες τους στο Μουντιάλ 2022 και αυτό, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, θα είναι κατά του ρατσισμού, αφού οι παίκτες σκοπεύουν να γονατίζουν, όπως κάνουν συνεχώς την τελευταία διετία, πριν την έναρξη των παιχνιδιών.