Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο ματς που έκρινε την πρόκριση στους ημιτελικούς του ATP Finals στο Τορίνο και ηττήθηκε με 2-1 σετ παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 1-0, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στο τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας είχε το προβάδισμα με 6-4 στις αναμετρήσεις με τον Ρώσο και αν έκανε το 7-4 θα έπαιρνε και το εισιτήριο για τους «4» του ATP Finals, με την απόδοσή του στο πρώτο σετ να πείθει ότι έτσι θα γίνει.

Με το σκορ στο 2-1 στα games, ο Τσιτσιπάς έκανε break και εκνεύρισε τον Ρούμπλεφ, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του και παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Ο Στέφανος ήθελε ακόμη ένα σετ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση και στο δεύτερο γινόταν πραγματικό ντέρμπι μέχρι και το 4-3 υπέρ του Ρώσου, ο οποίος σε εκείνο το σημείο έκανε το break και αμέσως μετά κατάφερε να ξεφύγει από το break point του Τσιτσιπά, κάνοντας το 6-3 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο, όπου ο Ρούμπλεφ έκανε νωρίς το break και ο Τσιτσιπάς ήταν μέσα στα νεύρα, με συνέπεια στη συνέχεια να δεχθεί κι άλλο break από τον Ρώσο, ο οποίος πήρε εύκολα το σετ με 6-2 και έκανε το 2-1, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Τα σετ: 6-3, 3-6, 2-6