Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Οσασούνα με 2-1 στο «Ελ Σάδαρ» στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της La Liga σε ματς που έπαιξε με δέκα παίκτες για παραπάνω από μια ώρα λόγω αποβολής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ αποβλήθηκε και ο Τζεράρ Πικέ στα… αποδυτήρια στη διάρκεια του ημιχρόνου.

Αυτό θα ήταν το τελευταίο ματς της καριέρας του 36χρονου Καταλανού κεντρικού αμυντικού, αλλά δεν συγκράτησε τα νεύρα του παρόλο που δεν έπαιζε εκείνη την στιγμή (ήταν αναπληρωματικός). Με το που σφύριξε την λήξη του πρώτου μέρους ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο, με την Μπαρτσελόνα να χάνει με 1-0 και τους παίκτες της να έχουν πολλά παράπονα (φάουλ στο γκολ της Οσασούνα, τραβηγμένη η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Λεβαντόφσκι), ο Πικέ έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να φωνάζει στον ρέφερι.

Η αποβολή ήταν δικαιολογημένη αφού ήταν εμφανές πως τον έβριζε. Με το πέρασμα των ωρών ήρθε και η δημοσίευση του φύλλου αγώνα και το επιβεβαίωσε. Ο Χιλ Μανθάνο, που έχει σφυρίξει και παιχνίδια της ελληνικής Super League, λοιπόν, έγραψε ότι ο Πικέ του είπε: «Είδες το κόρνερ που έδωσες εναντίον μας; Είσαι ο διαιτητής που μας έχει γ… περισσότερο, με διαφορά. Είναι γ… ντροπή, χ… την π… τη μάνα σου!».

Αν ο Πικέ δεν σταματούσε το ποδόσφαιρο θα τιμωρούνταν τουλάχιστον με έξι παιχνίδια για την επίθεσή του στον διαιτητή. Ακόμη και στο τέλος, όμως, έκανε τα πράγματα με το δικό του τρόπο κάτι που ενόχλησε τον προπονητή του Τσάβι Ερνάντεθ. Η Μπαρτσελόνα λόγω τραυματισμών αντιμετώπισε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και ο άλλοτε συμπαίκτης του είπε: «Αν δεν είχε αποβληθεί, θα έπαιζε, τον είχαμε ανάγκη».

Τελικά, ακόμη και χωρίς τον Πικέ, αλλά με τον κεντρικό μέσο Φρένκι ντε Γιόνγκ να βγάζει το… ματς ως σέντερ μπακ, η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή με γκολ του Ραφίνια στο 85′ και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

O Πικέ, πάντως, ανενόχλητος και προτού φύγει για διακοπές όπως έχει ανακοινώσει, μετά το τέλος του ματς ήταν ο μόνος παίκτης της Μπαρτσελόνα που υπέγραψε αυτόγραφα για τους οπαδούς που περίμεναν έξω από το γήπεδο