Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Φούλαμ το Σάββατο (5/11) είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να περάσει στην 1η θέση της Premier League αλλά αυτό ήταν προσωρινό, αφού μία μέρα μετά η Άρσεναλ απάντησε με εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι με σκόρερ τον Γκάμπριελ Μαγκαλάες και είναι ξανά στην κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται από την αρχή της σεζόν, στο +2 από τους «πολίτες».

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έδειξε χαρακτήρα και ήταν από την αρχή καλύτερη, έχοντας και τη μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 29′, με τον Ζεσούς να βρίσκεται σε θέση για γκολ μετά τη σέντρα του Μαρτινέλι αλλά δεν το έκανε. Όπως και να έχει, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Άρσεναλ να παραμένει καλύτερη και στο β’ μέρος.

Οι «κανονιέρηδες» έψαχναν περισσότερο το γκολ και τελικά το βρήκαν στο 63′, όταν ο Σάκα εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα πέρασε από όλους, για να τη στείλει τελικά στα δίχτυα ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες. Και από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ κράτησε μάλλον εύκολα το 0-1, αφού η Τσέλσι δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητική, παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και πείθοντας όλο και περισσότερο ότι μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατή στη μάχη του τίτλου απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς στο ξεκίνημα.