Ένα από τα στοιχήματα που έβαλε ο Ματίας Αλμέιδα μόλις ανέλαβε την ΑΕΚ ήταν το να μετατρέψει τον Λιβάι Γκαρσία από εξτρέμ σε σέντερ φορ και δείχνει να το κερδίζει, γεγονός που δεν παρατηρούν μόνο οι οπαδοί της Ένωσης αλλά και οι άνθρωποι ευρωπαϊκών ομάδων και ειδικά σε Γερμανία και Ιταλία, με τα πρώτα σενάρια να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Οι φίλοι της Ένωσης ήξεραν ότι ο Γκαρσία είναι εξτρέμ και ο Σέρχιο Αραούχο είναι φορ. Με τον Αλμέιδα, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν πλέον, αφού ο Λιβάι έγινε φορ και ο Αργεντίνος επιθετικός είναι κάτι σαν 10άρι, αφού κινείται περισσότερο εκτός περιοχής. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι είναι εφικτές αυτές οι αλλαγές, δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει πολύ με τους δύο παίκτες και δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο για να δικαιωθεί.

Αυτό, φυσικά, αρέσει σε όλους στην ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που τα αποτελέσματα έρχονται, αλλά παράλληλα κρύβει και έναν μεγάλο κίνδυνο, όπως έχει αναφερθεί ξανά, για τον Λιβάι. Και ο κίνδυνος είναι να χτυπήσει την πόρτα της Ένωσης κάποια ευρωπαϊκή ομάδα για να τον αποκτήσει, αφού τα γκολ… χτυπάνε πάντα περισσότερο, είναι η καλύτερη διαφήμιση για έναν ποδοσφαιριστή. Και αν πιστέψουμε τα όσα κυκλοφορούν, ήδη κάποιες ομάδες σε Γερμανία και Ιταλία έχουν στις λίστες τους το όνομα του νέου επιθετικού της ΑΕΚ.

Η Λάτσιο, η Άιντραχτ και ο… πραγματικός κίνδυνος

Πανηγυρίζει ο Λιβάι Γκαρσία για την ΑΕΚ

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ακούγονται, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Sportday, από Ιταλία η ομάδα που φέρεται να παρακολουθεί τον Λιβάι είναι η Λάτσιο. Σενάριο που ενδεχομένως να προέκυψε και λόγω της παρουσίας του Αλμέιδα, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί για χρόνια στους Ρωμαίους, όπως και σε άλλες ιταλικές ομάδες (Πάρμα, Ίντερ) με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από Γερμανία φέρεται να ενδιαφέρεται η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ομάδα με την οποία έχει πολύ καλές σχέσεις η Ένωση μετά το deal για τον Τσούμπερ.

Μπορεί όντως αυτές οι δύο ομάδες να παρακολουθούν τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά η ομάδα που έκανε ήδη κάποιες ερωτήσεις προς την ΑΕΚ για τον 24χρονο άσο, λέει η Sportday, είναι άλλη. Γερμανική κι αυτή. Και φέρεται να είναι αυτή που έχει πάρει πιο ζεστά το θέμα αυτή τη στιγμή, αν και το όνομά της δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν. Όπως και να έχει, στην Ένωση προφανώς και δεν το συζητάνε για Ιανουάριο, αλλά για το προσεχές καλοκαίρι όλα είναι ανοιχτά. Το ήξεραν, άλλωστε, όταν έδιναν 2,6 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν, ότι θα έρθει αυτή η ώρα. Και γι’ αυτό και τα έδωσαν, στο κάτω-κάτω. Με την προοπτική να πάρουν πολλά περισσότερα όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει…