Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το τρία στα τρία στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του τουρνουά τένις WTA Finals που διεξάγεται στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας στις ΗΠΑ και για τρίτο σερί ματς δεν έχασε ούτε σετ. Αυτή τη φορά τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/11) ξεπέρασε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) την Ονς Ζαμπέρ.

Αν και είχε πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά και μάλιστα ως πρώτη του γκρουπ της, η Μαρία Σάκκαρη δεν παρουσιάστηκε αδιάφορη ή… χαλαρή. Το πρώτο game του πρώτου σετ ήταν δείγμα της ανταγωνιστικότητάς της. Τρία break points είχε στη διάθεσή της η αντίπαλός της, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όχι μόνο τα «έσβησε», αλλά έκανε και το 1-0.

Από εκεί και έπειτα, άρχισε να ανεβάζει το επίπεδο της απόδοσής της και να βελτιώνεται game με το game αφού έγινε το 1-1 από την Ζαμπέρ και να «χτίζει» τη διαφορά της. Η ενέργειά της και το πρώτο σερβίς της ήταν και πάλι καθοριστικά, όπως άλλωστε έχουν αποδειχθεί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Έτσι, με σχετική ευκολία έφτασε στο 5-1 υπέρ της παίζοντας καταπληκτικό τένις με μεγάλη ποικιλία χτυπημάτων και ορισμένες εντυπωσιακές άμυνες που οδηγούσαν σε λάθη της Τυνήσιας τενίστριας. Η Ζαμπέρ έμεινε στο σετ με love game και break για το 5-2, αλλά όχι για πολύ. Η Σάκκαρη έκανε το 6-2.

Με την ίδια δυναμική μπήκε και στο δεύτερο σετ. Πήρε το πρώτο game, την ισοφάρισε η αντίπαλός της και στη συνέχεια η Σάκκαρη επέβαλλε το ρυθμό και το… νόμο της συνεχίζοντας να αποδίδει θαυμάσιο τένις και η λήψη των αποφάσεών της να είναι η κατάλληλη.

Η Ζαμπέρ, πάλι, έψαχνε απαντήσεις, αλλά μάταια. Προηγήθηκε με 4-1 και απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Τότε η Ζαμπέρ έβγαλε ορισμένα σωστά χτυπήματα και μείωσε σε 4-2. Η Σάκκαρη επέστρεψε και έκανε το 5-2. Ήταν τυπική διαδικασία η κατάκτηση του δεύτερου σετ και το έκανε με 6-3.

Τώρα, περιμένει αντίπαλο στα ημιτελικά από το πρώτο γκρουπ, που ολοκληρώνεται απόψε (5/11). Θα είναι μια εκ των Ντάρια Κασάτκινα και Καρολίν Γκαρσία που παίζουν στις 22:30, αφού στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ίγκα Σφιόντεκ με την Αρίνα Σαμπαλένκα.