Στην αμυντική ολιγωρία και την κακή εκτέλεση στην επίθεση στην τρίτη περίοδο, στάθηκε ο τεχνικός Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τη Μονακό με 81-76 στο «ΣΕΦ», για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε να είναι», είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Ένα σκληρό παιχνίδι, κλειστό, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Η Μονακό είναι πολύ αθλητική ομάδα που παίζει με δύναμη. Έπρεπε να ματσάρουμε αυτή την κατάσταση, που δεν το κάνανε».

Έπειτα μίλησε για τους αστέρες η Μονακό, Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο. «Επιτρέψαμε στον Τζέιμς και τον Οκόμπο να αισθανθούν άνετα και να σκοράρουν πάνω από 40 πόντους. Δεν ήταν η βραδιά μας. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να προχωράμε. Είχαμε πολλά συναισθήματα και λόγω του κόσμου υπερβάλαμε ίσως στο γήπεδο. Αντί να παίξουμε απλά και με έξτρα πάσες, παίξαμε με συναίσθημα. Έτσι είναι η Euroleague. Χάνεις, κερδίζεις, το ξεχνάς και πας στο επόμενο».

Για ποιο ήταν το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης, είπε: «Το ότι σουτάραμε 6 βολές είναι ένα γεγονός. Δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε όμως. Ήταν καθοριστικό σημείο στην αρχή της τρίτης περιόδου. Δεν ήταν μονο η αμυντική ολιγωρία, αλλά και η κακή εκτέλεση στην επίθεση. Κάναμε πολλά λάθη και οι 3-4 επιθέσεις τους ήταν στο τρανζίσιον. Έβαλαν μαρκαρισμένα και αμαρκάριστα σουτ. Το τρίτο δεκάλεπτο θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Επίσης στα 5 λεπτά πριν το τέλος που μειώσαμε η Μονακό κέρδισε βολές και δεν μπορέσαμε να ξαναμπούμε στο ματς».

Για την υποστήριξη του κόσμου μετά την ήττα: «Αυτό σαν γεγονός είναι εξαιρετικό. Ο κόσμος εκτιμάει την εικόνα της ομάδας. Κερδίζουμε, παίζουμε καλά, αλλά ήταν και ένα παιχνίδι που δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γι` αυτό. Δεν θα αλλάξουμε συνταγή. Θα ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος στην χώρα μας και γενικά στη Μεσόγειο, ενθουσιάζεται πολύ, πάει σε υπερβολές, δεν μπορείς να του το απαγορεύσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός από τον κόσμο. Όσο περνάει από το χέρι μου μέσα στην ομάδα, δεν αφήνω να συμβεί κάτι τέτοιο. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε υπερομάδα, ούτε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη».